Doğuda kış

Doğuda kış -Gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında 21 dereceyle Karsta ölçüldü -Erzurumda yolu ulaşıma kapanan köylerden 8 hasta, İl Özel İdare Müdürlüğü ve 112 Acil Servis ekiplerince hastaneye ulaştırıldı (Fo


ERZURUM (A.A) - Doğu Anadolu Bölgesinde gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında 21 dereceyle Karsta ölçüldü.
     Meteoroloji Erzurum Bölge Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, Orta Akdeniz üzerinden gelen alçak basınç sisteminin etkisi altına giren Doğu Anadolu Bölgesinde soğuk hava etkili oluyor.
     Gece en düşük hava sıcaklıkları sıfırın altında olmak üzere Karsta 21, Ağrıda 18, Ardahanda 16, Erzurumda 14, Erzincanda 6, Iğdırda ise 2 derece olarak ölçüldü.
     Günün en yüksek hava sıcaklıklarının da Karsta 1, Erzurumda 2, Ağrı ve Ardahanda 3, Iğdırda 4 ve Erzincanda 10 derece olması tahmin ediliyor.
     Bölgede aralıklarla etkili olan kar yağışı yaşamı olumsuz etkiliyor. Kent merkezlerinde kar kalınlıkları Ağrıda 52, Erzurumda 23, Ardahanda 22, Palandökende 95 ve Konaklı Kayak Merkezinde 65 santimetreye ulaştı.
    
     -84 köy yolu ulaşıma kapandı-
    
     Bölgede yüksek kesimlerde aralıklarla etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle Erzurumda 39, Karsta 24, Ağrıda 20 ve Ardahanda 1 olmak üzere toplam 84 köy yolu ulaşıma kapandı.
     İl Özel İdaresine bağlı ekipler, köy yollarında karla mücadele çalışmalarını sürdürüyor. Karla mücadele ekipleri, yol açma çalışmalarının yanı sıra ulaşımın sağlanamadığı köylerde sağlık durumu ağır olan hastalara da yardım eli uzatıyor.
     Erzurumda son 24 saat içerisinde yolu ulaşıma kapalı olan köylerden 8 hasta, İl Özel İdare Müdürlüğü ve 112 Acil Servis ekiplerince çeşitli hastanelere ulaştırıldı.
     Meteoroloji yetkilileri, bölgede hava sıcaklıklarında 3-5 derece düşüş yaşanacağını belirterek, buzlanma, don olayı ve çığ tehlikesine karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyarıda bulundu.
    
     Muhabir: Ayşe Yıldız
     Yayıncı: Zekeriya Kaya

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER