Doğuda kış

Doğuda kış -Kar yağışı ve tipi nedeniyle Van, Muş ve Bitliste 421 köy yolu ulaşıma kapandı


VAN (A.A) - Kar yağışı ve tipi nedeniyle Vanda 95, Bitliste 183 ve Muşta 143 köy yolu ulaşıma kapandı.
     Van Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, il genelinde dün akşam saatlerinde başlayan ve sabah saatlerine kadar aralıklarla devam eden kar yağışı sonucu, kent merkezi ve ilçelere bağlı 95 köy yolunun ulaşıma kapandığı belirtildi.
     Yağışın etkisini yitirdiği bölgelerde İl Özel İdaresi ekiplerince karla mücadele çalışması başlatıldığı vurgulanan açıklamada, ekiplerin çalışmalarına aralıksız devam ettiği kaydedildi.
     Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yetkilileri, bölgede havanın çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı geçmesinin beklendiğini bildirerek, buzlanma, don olayı ve yaşanabilecek çığ hadiselerine karşı uyarıda bulundu.
    
     -Bitlis, Muş-
    
     Muş Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Şeyhmus Yentür, kentte dünden bu yana devam eden kar yağışı nedeniyle 143 köyle ulaşım sağlanamadığına değinerek, ekiplerin yapacağı çalışmayla akşam saatlerine kadar yolu kapalı köylere ulaşmaya çalışacaklarını söyledi.
     Bitlis Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada da etkili olan kar yağışı ve tipinin ardından 183 köy yolunun yeniden ulaşıma kapandığı, köy yollarının açılması için İl Özel İdaresi karla mücadele ekiplerince başlatılan çalışmaların aralıksız sürdüğü ifade edildi.
    
     Muhabir: Ekip / Necat Hasar
     Yayıncı: Levent Harman

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER