Doğuda Sibirya soğukları

Doğuda Sibirya soğukları -Gece en düşük hava sıcaklığı eksi 28 dereceyle Karsta ölçüldü


ERZURUM (A.A) - Sibirya soğuklarının etkili olduğu Doğu Anadolu Bölgesinde gece en düşük hava sıcaklığı eksi 28 dereceyle Karsta ölçüldü.
     Meteoroloji Erzurum Bölge Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, Sibirya yüksek basınç sisteminin etkisi altına giren Doğu Anadolu Bölgesinde soğuk hava etkili oluyor.
     Gece en düşük hava sıcaklıkları Karsta eksi 28, Ağrıda eksi 26, Erzurumda eksi 23, Ardahanda eksi 16, Erzincanda eksi 7 ve Iğdırda eksi 5 derece olarak ölçüldü.
     Günün en yüksek hava sıcaklıklarının da Karsta eksi 7, Erzurumda eksi 6, Ardahanda eksi 5, Ağrıda eksi 3, Iğdırda 6 ve Erzincanda 8 derece olması tahmin ediliyor.
     Soğuk hava nedeniyle ev, iş yeri ve araçların camları buzlanma meydana geldi, kent merkezlerinde kaldırımlar dondu. Binaların çatılarında ise boyu 2 metreyi bulan buz sarkıtları oluştu.
     Belediye ekipleri, kent merkezlerinde buz ve karla mücadele çalışması başlattı.
     Bu arada, Erzurumda 47, Ağrıda 31 ve Karsta 2 olmak üzere toplam 80 köy yolu ulaşıma kapalı bulunuyor. İl Özel İdare Müdürlüğüne bağlı karla mücadele ekipleri, kapalı köy yollarının ulaşıma açılması için çalışma yapıyor.
    
     Muhabir: Ayşe Yıldız
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Doğuda Sibirya soğukları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER