Doğu Anadoluda kar yağışı ve tipi

Doğu Anadoluda kar yağışı ve tipi -Bölgede etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle bin 394 köy yolu ulaşıma kapandı -Erzurumda yolu ulaşıma kapalı olan köylerden 28 hasta, İl Özel İdare Müdürlüğü ve 112 Acil Servis ekiplerince


ERZURUM (A.A) - Doğu Anadolu Bölgesinde etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle bin 394 köy yolu ulaşıma kapandı.
     Meteoroloji Erzurum Bölge Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, Balkanlar üzerinden gelen alçak basınç sisteminin etkisi altına giren Doğu Anadolu Bölgesinde kar yağışı aralıklarla etkisini sürdürüyor.
     Gece en düşük hava sıcaklıkları Erzurum ve Ardahanda eksi 10, Karsta eksi 9, Ağrıda eksi 7, Erzincanda eksi 6 ve Iğdırda eksi 1 derece olarak ölçüldü.
     Günün en yüksek hava sıcaklıklarının da Erzurumda eksi 5, Ardahan ve Karsta eksi 4, Erzincanda eksi 2, Ağrıda eksi 1 ve Iğdırda 3 derece olması tahmin ediliyor.
     Bölge illerinden Erzurumda 645, Ağrıda 527, Karsta 103, Iğdırda 87 ve Ardahanda 32 olmak üzere toplam bin 394 köy yolu kar yağışı ve tipi nedeniyle ulaşıma kapalı bulunuyor.
     İl Özel İdare Müdürlüğüne bağlı karla mücadele ekipleri, kapalı köy yollarının ulaşıma açılması için çalışmalarını yoğun şekilde sürdürüyor.
     Karla mücadele ekipleri, yol açma çalışmalarının yanı sıra ulaşımın sağlanamadığı köylerdeki durumu ağır olan hastalara da yardım eli uzatıyor. Erzurumda son 24 saat içerisinde yolu ulaşıma kapalı olan köylerden 28 hasta, İl Özel İdare Müdürlüğü ve 112 Acil Servis ekiplerince hastanelere yetiştirildi.
     Bu arada, kent merkezlerinde son ölçümlere göre kar kalınlıklarının Ağrıda 68, Karsta 47, Ardahanda 45, Erzurumda 40 ve Erzincanda 36 santimetre olduğu öğrenildi.
    
     Muhabir: Ayşe Yıldız
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Doğu Anadoluda kar yağışı ve tipi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER