Doğu Anadoluda kar yağışı

Doğu Anadoluda kar yağışı -Bölgede etkili olan kar yağışı yaşamı olumsuz etkiledi -Sarıkamış ilçesinde kar kalınlığı 25 santimetreye ulaştı


ERZURUM (A.A) - Doğu Anadolu Bölgesinde etkili olan kar yağışı yaşamı olumsuz etkiledi.
     Meteoroloji Erzurum Bölge Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, Orta Akdeniz üzerinden gelen alçak basınç sisteminin etkisi altına giren Doğu Anadolu Bölgesindeki illerden Erzurum, Kars, Ardahan ve Ağrı illerinde kar yağışı etkili oldu.
     Kent merkezleri beyaz örtüyle kaplanırken, kar kalınlıkları Karsın Sarıkamış ilçesinde 25, Bayraktepe Kayak Merkezinde ise 30 santimetreye ulaştı. Kayak merkezindeki otellerde çalışan personel, kar topu oynayarak kar yağışının keyfini yaşadı.
     Kar yağışına hazırlıksız yakalanan vatandaşlar, araçlarında yazlık lastik bulunan sürücüler ve sabah erken saatlerinde okula giden çocuklar, kar yağışından olumsuz etkilendi.
     Bölgede etkili olan kar yağışı ulaşımı da olumsuz etkiledi. Erzurum-Çat karayolunda kış lastiği takmayan 2 tır ile bir minibüs, kayarak yoldan çıktı. Karayolları 12. Bölge Müdürlüğü ekiplerinin yardımıyla araçlar kurtarıldı.
     Erzurum Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Şube Müdürlüğüne bağlı 150 personel, 6 ekip halinde kent merkezinde karla mücadele çalışması başlattı.
     Bu arada, bölgede gece en düşük hava sıcaklıkları Ardahanda eksi 2, Karsta eksi 1, Erzurum ve Ağrıda 0, Erzincanda 2 ve Iğdırda 3 derece olarak ölçüldü.
     Meteoroloji yetkilileri, bölgede kar yağışının aralıklarla etkisini sürdüreceğini bildirdi.
    
     Muhabir: Ayşe Yıldız
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Doğu Anadoluda kar yağışı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER