Doğu Anadoluda kış

Doğu Anadoluda kış -Kar yağışının etkili olduğu Sarıkamış ilçesinde kent merkezi beyaz örtüyle kaplandı -Gece en düşük hava sıcaklığı eksi 6 dereceyle Karsta ölçüldü


ERZURUM (A.A) - Kar yağışının etkili olduğu Karsın Sarıkamış ilçesinde kent merkezi beyaz örtüyle kaplandı.
     Meteoroloji Erzurum Bölge Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, Orta Akdeniz üzerinden gelen alçak basınç sisteminin etkisi altına giren Doğu Anadolu Bölgesinde soğuk hava etkili oluyor.
     Gece en düşük hava sıcaklığı Karsta eksi 6, Ağrı ve Ardahanda eksi 2, Erzurum ve Iğdırda 1, Erzincanda 5 derece olarak ölçüldü.
     Günün en yüksek hava sıcaklıklarının da Ardahanda 4, Erzurumda 6, Kars ve Ağrıda 7, Erzincanda 9 ve Iğdırda 11 derece olması tahmin ediliyor.
     Bölgede etkili olan soğuk havayla birlikte, Sarıkamış ilçesinde mevsimin ilk karı düştü. Kent merkezi beyaz örtüyle kaplanırken, sabah erken saatlerde okula giden öğrenciler kar yağışından olumsuz etkilendi.
     Kar kalınlıkları kent merkezinde 2, Bayraktepe Kayak Merkezinde 4 santimetre olarak ölçüldü.
     Meteoroloji yetkilileri, Erzincan ve çevresinde akşam saatlerinde kuvvetli karla karışık yağmurun etkili olmasının tahmin edildiğini, vatandaşları bu konuda dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyardı.
    
     Muhabir: Hüseyin Demirci - Ayşe Yıldız
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Doğu Anadoluda kış Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER