Doğu Anadoluda soğuk hava

Doğu Anadoluda soğuk hava -Gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında 17 dereceyle Karsta ölçüldü -Erzurumda yolu ulaşıma kapalı olan köylerden 6 hasta, İl Özel İdaresi ve 112 Acil Servis ekiplerince hastaneye ulaştırıldı


ERZURUM (A.A) - Doğu Anadolu Bölgesinde gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında 17 dereceyle Karsta ölçüldü. Bölgede 55 köyle ulaşım sağlanamıyor.
     Meteoroloji Erzurum Bölge Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, Karadeniz üzerinden gelen alçak basınç sisteminin etkisi altına giren Doğu Anadolu Bölgesinde soğuk hava etkili oluyor.
     Gece en düşük hava sıcaklıkları sıfırın altında olmak üzere Karsta 17, Ardahanda 12, Erzurum ve Ağrıda 11, Erzincanda 7, Iğdırda ise sıfır derece olarak ölçüldü.
     Günün en yüksek hava sıcaklıklarının da Ağrıda 1, Erzurum, Kars ve Ardahanda 2 derece olması tahmin ediliyor. Soğuk hava nedeniyle ev, iş yeri ve araçların camlarında buzlanma meydana geldi, çatılarda buz sarkıtları oluştu.
     Bölgede kar ve tipi nedeniyle Erzurumda 48 ve Karsta 7 olmak üzere toplam 55 köy yolu ulaşıma kapalı bulunuyor. İl Özel İdaresine bağlı karla mücadele ekipleri, söz konusu köy yollarında yeniden ulaşım sağlanabilmesi için çalışmalarını yoğun şekilde sürdürüyor.
     Karla mücadele ekipleri, yol açma çalışmalarının yanı sıra ulaşımın sağlanamadığı köylerde sağlık durumu ağır olan hastalara da yardım eli uzatıyor.
     Erzurumda son 24 saat içerisinde yolu ulaşıma kapalı olan köylerden 6 hasta, İl Özel İdaresi ve 112 Acil Servis ekiplerince çeşitli hastanelere ulaştırıldı.
     Meteoroloji yetkilileri, sürücülerin buzlanma ve don olayına karşı dikkatli olmaları konusuna uyarıda bulundu.
    
     Muhabir: Ayşe Yıldız
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Doğu Anadoluda soğuk hava Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER