Doğubayazıtta cumhuriyet savcısının öldürülmesi

Doğubayazıtta cumhuriyet savcısının öldürülmesi -Cumhuriyet Savcısı Hakan Kılıçın öldürülmesiyle ilgili haklarında dava açılan 9u tutuklu, 11 sanığın yargılanmasına başlandı


ERZURUM (A.A) - Ağrının Doğubayazıt ilçesinde Cumhuriyet Savcısı Hakan Kılıçın öldürülmesiyle ilgili haklarında dava açılan 9u tutuklu, 11 sanığın yargılanmasına başlandı.
     Erzurum 4. Ağır Ceza Mahkemesindeki ilk duruşmada, 2si firar, 9u tutuklu 11 sanıktan Burhan Ç, Abdullah Ö, Ahmet Ç, Alkan S. ile avukatları hazır bulundu.Diğer sanıklar Ahmet Y, Fevzi A, Hakan Y, Ramazan G. ve Hasan Cnin ise Bayburt M Tipi Kapalı Cezaevinden teknik sorunlar nedeniyle duruşmaya getirilmedikleri ifade edildi.
     Duruşmada savunmaları ayrı ayrı alınan sanıklar, cinayet anını görmediklerini, cinayet zanlısı olarak aranan Barış B. ile ilgilerinin bulunmadığını, üzerlerine atılı bulunan suçlamaları kabul etmeyerek, tahliyeleri istedi.
     Mahkeme Başkanı Mustafa Kahya, 15 dakika ara verdiği duruşmada, Barış B. ve Süleyman C. adlı 2 sanığın firarda olması, diğer 5 sanığın ifadelerinin alınmadığını göz önünde bulundurarak, sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verdi. Duruşma, 6 Aralık 2012 tarihine ertelendi.
     Cumhuriyet Savcısı Kılıçın öldürülmesiyle ilgili hazırlanan iddianamede, terör örgütü PKKya üye olmak, cinayet zanlısı Barış Bye yardım ve yataklı etmek, örgütsel faaliyetlere katılmak, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin birlik ve bütünlüğüne kastetmek maksadıyla çeşitli eylemlere katılmak gibi suçlardan 11 sanık hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası isteniyor.
    
     - Olay -
    
     Ağrının Doğubayazıt ilçesinde görevli Cumhuriyet Savcısı Hakan Kılıç, 5 Şubat 2012 tarihinde bir şarküteri dükkanında alışveriş yaptığı sırada uğradığı silahlı saldırı sonucu ağır yaralanmış ve tedavi gördüğü Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesinde hayatını kaybetmişti.
     Doğubayazıt Cumhuriyet Başsavcılığı ile koordineli olarak yürütülen soruşturma kapsamında, olayın planlanarak gerçekleştirildiği tespit edilmiş, kent merkezinde düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda 9 kişi tutuklanmıştı.
    
     Muhabir: Hasan Özkal
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Doğubayazıtta cumhuriyet savcısının öldürülmesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER