Doğumevi Hastanesi yeni hizmet binasına taşındı

Doğumevi Hastanesi yeni hizmet binasına taşındı


VAN (A.A) - Van Doğumevi Hastanesi, yeni binasında hizmete başladı.
     Vanda 23 Ekim ve 9 Kasım 2011 tarihlerinde meydana gelen depremlerde mevcut binası ağır hasar alan ve bu tarihten sonra Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde hizmetini sürdüren Doğumevi Hastanesi, özel bir hastaneden kiralanan yeni binasına taşındı.
     İpekyolu Caddesi üzerinde Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi karşısına taşınan Doğumevi Hastanesi, 15 günden beri vatandaşlara hizmet veriyor.
     Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Yrd. Doç. Dr. Vural Polat, hastanenin bölge hastanesi bünyesinde çalışma sürdüreceğini söyledi.
     Polat, yılda 10 bin doğumun gerçekleştiği kentte, mevcut hastanenin yeterli gelmediğini, bu nedenle yeni bir hizmet binasına ihtiyaç duyulduğunu belirterek, şöyle konuştu:
     Bunu yaparken bölge hastanemizin yükünü de hafifletmiş olduk. Günde 30 doğum vakasının olduğu kentte 100 hastamıza aynı anda yatak imkanı sunulacak. Vanın elbette ki daha fazla yatak kapasitesine ihtiyacı var. Deprem öncesinde bin 150 yatak kapasitesi olan kentte, şimdi bin yatak kapasitesi ulaşıldı. Yeni yapılacak olan sağlık kurumlarıyla bu sayı daha da yükselmiş olacak ve ihtiyaca cevap verilmesi sağlanacak.
     Polat, özel bir hastaneden kiralanan binaya taşınan Doğumevi Hastanesinin, yeni binasına taşınmasıyla, Bölge Hastanesinin yükünün, yüzde 20 oranında hafiflediğini de kaydetti.
    
     Muhabir: Fahrettin Gök
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber Doğumevi Hastanesi yeni hizmet binasına taşındı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER