DOKA, 2013 yılı mali destek programlarını

DOKA, 2013 yılı mali destek programlarını açıkladı -DOKA, Doğu Karadenizdeki 6 ile yönelik İmalat Sanayi Mali Destek Programı ile Kültür ve Turizme Yönelik Altyapı Mali Destek Programını açıkladı


TRABZON (A.A) - Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA), 2013 yılı için Doğu Karadenizdeki 6 ile yönelik İmalat Sanayi Mali Destek Programı ile Kültür ve Turizme Yönelik Altyapı Mali Destek Programını açıkladı.
     DOKAdan yapılan yazılı açıklamada, Doğu Karadenizde bölgesel gelişmeyi hızlandırmayı, bölgeler arası ve bölge içi gelişmişlik farklarını azaltmayı amaçlayan DOKAnın, yöredeki 6 ilde bulunan Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmelerin (KOBİ) desteklenmesi amacıyla İmalat Sanayi Mali Destek Programı başlattığı belirtildi.
     İmalat Sanayi Mali Destek Programı ile Kültür ve Turizme Yönelik Altyapı Mali Destek Programı kapsamında 28 Aralık 2012 tarihi itibarıyla proje teklif çağrısı ilanına çıkıldığı ifade edilen açıklamada, şu bilgilere yer verildi:
     İmalat Sanayi alanındaki destekler, KOBİ niteliğindeki kar amacı güden ve imalat sanayi alanında faaliyet gösteren gerçek ve tüzel kişilere yöneliktir. Bu programın amacı, bölgede imalat sanayi alanında faaliyet gösteren işletmelerin kurumsal yapısının güçlendirilmesi, üretim kapasitelerinin ve çeşitliliğinin, Ar-Ge, reklam, tanıtım, pazarlama yeteneklerinin geliştirilmesi ve bu sayede sağladıkları katma değer ile birlikte rekabet edebilirlik düzeylerinin yükseltilmesidir. Programın bütçesi 10 milyon liradır.
     Açıklamada, kültür ve turizm altyapı desteklerin ise kaymakamlıklar, kamu kurum ve kuruluşlarının bölge, il ve ilçe müdürlükleri, bakanlıklara bağlı kurum, kuruluş ve enstitüler, yerel yönetimler, 5355 Sayılı Mahalli İdare Birlikleri Kanunu doğrultusunda kurulmuş birlikler, üniversiteler, sanayi ve ticaret odaları, kar amacı gütmeyen kooperatifler ve sivil toplum kuruluşlarına verileceği vurgulanarak, şunlar kaydedildi:
     Kültür ve turizm altyapı desteklerinin amacı, bölgenin doğal yapısının ve kaynaklarının korunması, tarihi, doğal ve kültürel potansiyelin harekete geçirilmesi, sürdürülebilir turizm altyapısının ortaya çıkarılması, mekan ve yaşam kalitesinin artırılmasıdır. Ayrıca, etkin tanıtım politikalarıyla bölgenin ve bölgedeki illerin markalaştırılması, kültürün korunması ve geliştirilmesi, bölgeye gelen turist sayısını ve ortalama kalış süresini artırarak turizm sezonunun genişletilmesidir. Bu suretle bölgenin turistik cazibe merkezi haline getirilmesi hedeflenmektedir. Bu program kapsamında ayrılan toplam bütçe ise 5 milyon liradır.
     Açıklamada, projelere destek almak isteyen işletmelerin 25 Mart 2013e kadar başvuruda bulunması gerektiği, başvuruların Kalkınma Ajansları Proje ve Faaliyet Destek (KAYS-PFD) sistemi üzerinden (https://uygulama.kays.kalkinma.gov.tr) on-line olarak yapılacağı ifade edildi.
    
     Muhabir: Tuğba Yardımcı Mısır
     Yayıncı: Murat Kaban
<< Önceki Haber DOKA, 2013 yılı mali destek programlarını Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER