Dolandırılmaktan son anda kurtuldu

Dolandırılmaktan son anda kurtuldu -Sinopta, kendini savcı olarak tanıtan kişilerin hesabına para yatırmak isteyen bir kişi, güven timlerinin uyarısıyla dolandırılmaktan kurtuldu


SİNOP (A.A) - Sinopta, kendini savcı olarak tanıtan kişilerin hesabına para yatırmak isteyen bir kişi, güven timlerinin uyarısıyla dolandırılmaktan son anda kurtuldu.
     Edinilen bilgiye göre, O.Snin ev telefonunu arayan ve kendisini polis olarak tanıtan kişi, eşinden O.Snin cep telefonu numarasını alarak, O.Snin kredi kartı kullanıp kullanmadığını ve hangi bankalarda hesabı bulunduğunu sordu.
     Ardından O.Syi arayan şüpheli, Sizinle Savcımız Mustafa Bey görüşecek dedikten sonra kendini Savcı Mustafa olarak tanıtan kişi, bir dolandırıcılık çetesinin peşinde olduklarını ve bu çetenin O.Sye ait hesaptan yurt dışına para havalesi gerçekleştirdiğini söyledi.
     O.Sye bankaya gitmesi gerektiğini, kendisini MOBESE kameralarından da takip edeceklerini belirten kişiler, hesap hareketlerini izleyerek çete üyelerini para havale edecekleri sırada yakalamak istediklerini, bunun için ATMden para havale edilmesi gerektiğini belirtti.
     Kendisini savcı olarak tanıtan şahsın verdiği farklı bir cep telefonuna ATMden bin 450 lira göndermeye çalışan O.Snin ATM önündeki telaşlı hareketleri, o sırada olay yerinden geçen İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı güven timlerinin dikkatini çekti.
     Emniyet güçleri, durumundan şüphelendikleri ve dolandırılıyor olabileceğini tahmin ettikleri O.Sye, telefonla görüştüğü şahsı tanıyıp tanımadığını sordu.
     Şahsı tanımadığını ancak telefondaki kişinin kendisinin savcı olduğunu ve vermiş olduğu cep telefonuna para havalesi yapması gerektiğini söylemesi üzerine ekipler tarafından olaya müdahale edildi. Bin 450 lira, dolandırıcılar tarafından çekilmeden son anda bloke edildi.
     Kendisini polis ve savcı olarak tanıtan çete üyelerinin yakalanması için çalışmaların sürdüğü bildirildi.
    
     Muhabir: Halit Gümüş / Fatma Kalay
     Yayıncı: Dilek Sezen
<< Önceki Haber Dolandırılmaktan son anda kurtuldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER