Dörtyol Kaymakamı Özyiğit:

Dörtyol Kaymakamı Özyiğit: MKÜ Teknoloji Fakültesinin ilçemizde açılması için her türlü gayreti gösteriyoruz


HATAY (A.A) - Dörtyol Kaymakamı Hasan Özyiğit, Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Teknoloji Fakültesinin ilçelerinde açılması için her türlü gayreti gösterdiklerini belirtti.
     Özyiğit, düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, MKÜye bağlı Teknoloji Fakültesinin YÖK tarafından Dörtyolda kurulmasının onaylamasının ardından dekan atamasının yapıldığını ve öğretim üyelerinin de göreve başladığını kaydetti.
     Şimdilik Dörtyol Meslek Yüksekokulundaki binada sadece idarecilerin bulunduğunu ifade eden Özyiğit, Yerleşke içerisine binaların inşasının yapılması başlanıncaya kadar ilçemiz sınırları içerisinde bir yer arayışı içerisindeyiz, bütün kurumlar, sivil toplum örgütleriyle birlikte fakültemizi en iyi şekilde kurabilmenin gayreti içerisindeyiz. Kuracağımız bir komisyonla 1 aylık bir süre zarfında fakültemize bir bina bulmaya çalışacağız önümüzdeki dönem mutlaka bu ilçede öğrencilerimiz bu fakültede okuyacaklar dedi.
     AK Parti Hatay Milletvekili Hacı Bayram Türkoğlu da fakültenin Dörtyolda açılması için başta Adalet Bakanı Sadullah Ergin olmak üzere yoğun bir gayret içerinde çalıştıklarını ve nihai karara ulaştıklarını kaydetti.
     Toplantıya, MKÜ Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yaşar Ergül, Dörtyol Belediye Başkanı Fadıl Keskin, belde belediye başkanları, sivil toplum örgütleri, sendikalar ve siyasi parti temsilcileri katıldı.
    
     Muhabir: Hatay
     Yayıncı: İsmihan Özgüven
<< Önceki Haber Dörtyol Kaymakamı Özyiğit: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER