DOSAB itfaiye binası temel atma töreni

DOSAB itfaiye binası temel atma töreni -Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Altepe: Halkımızın can ve mal güvenliğini en iyi şekilde korumak, olası yangınları en az zararlarla atlatmak bizim için çok önemli. Bu nedenle itfaiye teşkil


BURSA (A.A) - Demirtaş Organize Sanayi Bölgesinde (DOSAB) yapılacak itfaiye binasının temeli törenle atıldı.
     Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, törende yaptığı konuşmada, itfaiye teşkilatına verdikleri önemi sağladıkları ekip ve ekipman destekleri ile gösterdiklerini söyledi.
     İtfaiyeciliğin gerekli yerlere bir iki dakika içinde ulaştırılması gereken bir hizmet olduğunu belirterek, Halkımızın can ve mal güvenliğini en iyi şekilde korumak, olası yangınları en az zararlarla atlatmak bizim için çok önemli. Bu nedenle itfaiye teşkilatımızı gün geçtikçe daha da güçlendiriyoruz. Küçük Sanayi, Mudanya ve Kestel İtfaiye binalarımızı hizmete açmıştık. Personel sayımızı 272ye çıkardık ve yüzde 25lerde olan norm kadromuz yüzde 70 seviyesine çıktı dedi.
     Dar sokaklarda ve uzak köylerdeki olası yangınlara anında müdahale için yangın dolapları oluşturduklarını dile getiren Altepe, İtfaiye bünyesindeki 21 personelimiz cankurtaran eğitimlerinin ardından Gemlik ve Mudanya sahillerinde 2 botla halkımız can güvenliğini sağlamak için görev yapıyor. Temelini attığımız itfaiye binamızla hem bölgedeki sanayi tesislerinde çıkması muhtemel endüstriyel yangınlara hem de çevredeki olaylara daha kısa zamanda müdahale etme imkanı bulacağız diye konuştu.
     Demirtaş Organize Sanayi Bölgesindeki 420 firmada 41 bin 455 kişinin istihdam edildiğini hatırlatan DOSAB Başkanı Ferudun Kahraman da alt ve üst yapısı tamamlanan DOSABın, Türkiyedeki birçok sanayi bölgesine örnek gösterildiğini belirtti.
     DOSABtan yapılan ihracatın 3,5 milyar dolar sevisinde olduğunu kaydeden Kahraman, Sanayi alanındaki yatırımlarımızın yanında kent yararına her türlü sosyal sorumluluk projesinde de görev alıyoruz. Özlücede yapacağımız fen lisesi ve yurt binasında inşaat başladı. 2010da Büyükşehir Belediyesine 2 tam donanımlı itfaiye aracı vermiştik. Yine itfaiye binasının yapılacağı alanı da belediyeye tahsis ettik. Bunun yanında önümüzdeki yıl, yeni bir itfaiye aracını daha belediyeye kazandıracağız dedi.
     Konuşmaların ardından 700 metrekare taban alanına sahip idari bina ve garaj kısmında oluşan itfaiye binasının temeli, Altepe tarafından atıldı.
     Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılacak binanın temel atma törenine, Gemlik Belediyesi Başkan vekili Refik Yılmaz, Büyükorhan Belediye Başkanı Selami Selçuk Türkmen, Karıncalı Belde Belediye Başkanı Halil İbrahim Karagöz, Yeni Sölöz Belde Belediye Başkanı Güngör Özhan, AK Parti İl Başkanı Sedat Yalçın, DOSABSİAD Başkanı Selim Yedikardeş ile davetliler katıldı.
    
     Muhabir: Büşra Nur Özcan
     Yayıncı: Harun Kaymaz
<< Önceki Haber DOSAB itfaiye binası temel atma töreni Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER