DP Genel Başkanı Uysal:

DP Genel Başkanı Uysal: Şahsileştirilmiş dış politikanın bedelini millet ödememeli


İZMİR (A.A) - Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal, Şahsileştirilmiş dış politikanın bedelini millet ödememeli dedi.
     Uysal, İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Atilla Serteli ziyaret etti. Ziyaretin ardından cemiyet binasında basın toplantısı düzenleyen Uysal, Türk siyasetinde tabandan tavana demokratikleşmeye ihtiyaç olduğunu, Türk insanının birbiri arasına örülen duvarların kaldırıldığını değil, aksine daha fazla örüldüğünü üzülerek gördüklerini belirtti.
     İktidarın eleştirilere tahammülü kalmadığını savunan Uysal, Türkiyenin basın mensuplarının yanında 800 öğrencinin yargılandığı bir ülke haline geldiğini söyledi.
     Uysal, dış politikada, özellikle Suriye konusunda yanlışlar yapıldığını öne sürerek, Şahsileştirilmiş dış politikanın bedelini millet ödememelidir. Bir yıl önce Bodrumda tatil yaptınız. Bugün katil Esed olarak şahsileştirilmiş bir dış politika olmamalı diye konuştu.
     Uysal, gazetecilerin başkanlık sistemine ilişkin sorusu üzerine, Türkiyede bir işletim sistemi problemi olduğunu, milletvekillerinin mecliste iradelerini yansıtamadığını, milletin beklentilerini, taleplerini karşılayamadığını ileri sürdü.
     Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Atilla Sertel de DPnin çok köklü bir geleneğin partisi olduğunu söyledi.
     Cemiyetin günlük gazetesinin 28 Temmuzda yayımlanmaya başlayacağını anlatan Sertel, Bu gazetenin bütün sayfaları diğer partilerin hepsine olduğu gibi DPye de açılacak. Çünkü bugün ne yazık ki bazı gazetelerin sayfaları sadece bazı partilere açık. Özellikle de iktidar partisindekilerin sesi daha çok duyuruluyor ama muhalefette kalanların sesi duyurulmuyor. Gazetecilerin gazetesi 9 Eylül ile bu eksikliği gidereceğiz dedi.
    
     Muhabir: Gülcan Kaplan / Bahri Okumuş
     Yayıncı: J.Jale Müminoğlu
<< Önceki Haber DP Genel Başkanı Uysal: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER