DP Hatay İl Başkanı Taze:

DP Hatay İl Başkanı Taze: Hataydaki huzur bugün değil 100 yıllar öncesinden de vardı


HATAY (A.A) - Demokrat Parti (DP) Hatay İl Başkanı Mehmet Taze, Hataydaki huzur bugün değil 100 yıllar öncesinden de vardı dedi.
     Taze, Savon Otelde basın mensuplarıyla tanışmak için düzenlediği toplantıdaki konuşmasında, yaklaşık 1,5 ay önce istifa eden il yönetimin yerine kendilerinin getirildiğini söyledi.
     Taze, göreve geldikten sonra mevcut ilçe teşkilatlarını ziyaret ettiklerini ve karşılıklı fikir alışverişinde bulunduklarını kaydetti.
     DPnin merkez sağın en ciddi partisi olduğunu ifade eden Taze, şöyle devam etti:
     Üye olan arkadaşlarımız partinin başarısı için çalışıyorlar. Türkiyede sıkışmış siyasete yeni bir soluk ve heyecan getireceğiz. Hatay Ortadoğu ve Avrupanın siyasetidir. Burası Ortadoğuya açılan en büyük kapı. Burada köklü bir demokrasi var. Hataydaki huzur bugün değil 100 yıllar öncesinden de vardı. Fransız işgalinde bile kimse komşusunun burnunu kanatmamıştı. Hiçbir dinsel, mezhepsel, fikirsel kavga olmamıştı. Burası dünya tarihinde eşine az rastlanır yer. Son 3 ayda gördük ki 100 yıllık huzur ve barışımıza el atılmış. Bunları enine boyuna tartışacağız. Bugün halkımızı ayrıştırmaya çalışanlar mermer parçası olmuş bu halkı ayıramayacaktır
     Taze, il başkanı olduğu süre içinde din, dil ve ırk ayrımı yapılmadan politika yapılacaklarını, önceliklerinin Hatayın sorunları olacağını ve yerel seçimlerde güçlerinin yettiği kadar mücadele edeceklerini belirtti.
    
     Muhabir: Emin Sansar / Salim Taş
     Yayıncı: Anıl Bağrık
<< Önceki Haber DP Hatay İl Başkanı Taze: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER