DPÜde, 3 ABDli öğretim elemanı göreve

DPÜde, 3 ABDli öğretim elemanı göreve başladı


KÜTAHYA (A.A) - Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Eğitim Fakültesi İlköğretim Bölüm Başkanı Doç.Dr. Ali Özel, ABDli 3 öğretim elemanının, bölümde yabancı dil öğretimi alanında göreve başladığını bildirdi.
     Rektörlükten yapılan yazılı açıklamaya göre, Doç. Dr. Özel, Rektör Prof. Dr. Ahmet Karaaslan göreve başladıktan sonra üniversiteden mezun olan öğrencilerin en az bir yabancı dili çok iyi konuşabilmesini istediğini ve bu çerçevede hazırlık sınıfı uygulamasına geçildiğini hatırlattı.
     Hazırlık sınıflarında yabancı dil kalitesinin artırılması için Prof. Dr. Karaaslanın talepleri doğrultusunda ABDde görüşme yaptığı öğretim elemanları Jack Eastham, Aaron Sean Kilmir ve Taryn Renee Nashin, İlköğretim Bölümü Sınıf Öğretmenliği Anabilim Dalında göreve başladığı bilgisini veren Doç. Dr. Özel, şöyle devam etti:
     Dil öğretiminin kalitesini yükseltmek amacıyla yabancı bir dil veya birden fazla dil bilmenin çağın gerekliliği olduğu, öğretmen adaylarının iş olanaklarını artıracağı, Bologna Süreci düşünüldüğünde nitelikli bireylerin yalnızca kendi ülkelerinde değil başka ülkelerde de istihdam imkanlarını değerlendirebileceği için 2012-2013 akademik yılında fakültemizin İlköğretim Bölümü Sınıf Öğretmenliği, Okul Öncesi Öğretmenliği ve Fen Bilgisi Öğretmenliği programlarında zorunlu İngilizce eğitimi verilmeye başlandı. Üniversitemizde görev almayı kabul eden ABDli 3 öğretim elemanı, ders vermeye başladı. Üniversitemizin yabancı dil eğitimine sağladıkları katkılardan dolayı onlara teşekkür ederim.
     Eastham, Kilmir ve Nash de Kütahyaya gelirken farklı düşünceler içinde biraz tedirgin geldiklerini ancak bu endişelerinin kenti gördükten sonra değiştiğini bildirdi.
    
     Muhabir: Hadi Şengül / Sedat Gök
     Yayıncı: Deniz Açık
<< Önceki Haber DPÜde, 3 ABDli öğretim elemanı göreve Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER