DPÜde Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi

DPÜde Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi


KÜTAHYA (A.A) - Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Kütahya Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu ile Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi (KOSGEB) iş birliğiyle İşletme Yönetimi programında verilen Girişimcilik ve Küçük İşletme Yöneticiliği dersi, Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi kapsamına alındı.
     Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Harun Büber, yaptığı yazılı açıklamada, Girişimcilik ve Küçük ve İşletme Yöneticiliği dersinden başarılı olan öğrencilere KOSGEB tarafından Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Katılım Belgesi verileceğini bildirdi.
     Belgeye sahip olanların, 3 bin liraya kadar geri ödemesiz işletme kuruluş desteği, 15 liraya kadar geri ödemesiz kuruluş dönemi makine, teçhizat, yazılım ve ofis donanım desteği, 12 bin liraya kadar geri ödemesiz işletme giderleri desteği ve 70 bin liraya kadar geri ödemeli sabit yatırım desteği olmak üzere toplam 30 bin liraya geri ödemesiz, 70 bin liraya kadar da geri ödemeli desteği içeren KOSGEB Yeni Girişimci Desteğinden yararlanabileceğini belirten Yrd. Doç. Dr. Büber, şunları kaydetti:
     Meslek Yüksekokulu olarak öğrencilerimizin kamu ve özel sektörün ara eleman ihtiyaçlarına cevap verebilecek yeterlilik ve yetkinliklere sahip olmalarını sağlayacak bir eğitim öğretim vermenin yanı sıra üniversitemizin vizyon ve misyonu doğrultusunda girişimci bireyler yetiştirmek için uğraşıyoruz. KOSGEB ile yapılan iş birliği, öğrencilerimiz adına önemli bir adımdır. Bu desteklerden yararlanarak ülke ekonomisine katkı sağlayacak başarılı girişimciler olmaları diliyor ve bekliyoruz.
    
     Muhabir: Sedat Gök
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber DPÜde Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER