DPÜ ile Fransız üniversitesi arasında

DPÜ ile Fransız üniversitesi arasında Erasmus anlaşması imzalandı


KÜTAHYA (A.A) - Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) ile Fransada faaliyet gösteren bir üniversite arasında Erasmus anlaşması imzalandı.
     Rektörlükten yapılan yazılı açıklamaya göre, DPÜ Mühendislik Fakültesi Seramik Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. İskender Işık, Almanyanın Münih kentinde Ceramitec 2012 etkinliğine katıldığını bildirdi.
     DPÜ adına önemli iş birliği görüşmeleri yaptığını, Fransadan bir üniversite ile Erasmus anlaşması imzalayıp Almanyadan bir üniversiteyle anlaşma yapmak üzere anlaştıklarını duyuran Prof. Dr. Işık, şunları kaydetti:
     Ceramitec 2012de, seramik konusunda dünyadaki en son teknoloji ve inovasyonlara sahip makine, alet ve teçhizatlar 42 farklı ülkeden gelen 613 firma tarafından sergilenerek tanıtıldı. Fuarda, sergi, panel ve sunular gerçekleştirildi. Geleneksel seramiklerden ham maddelere, toz metalurjiden teknik seramiklere kadar sektörün tüm branşlarında Ceramitec, en başarılı uluslararası ticari fuar olarak gösterilmektedir. Endüstri ve Ar-Ge konusundaki yeni teknolojiler ve uygulamalar 106 ülkeden katılan 16 bin 733 ziyaretçi tarafından yön gösterici olarak tanımlandı.
     Prof. Dr. Işık, kendisinin konuşmacı olarak davet edildiği sonraki Ceramitec etkinliğinin, 20-23 Ekim 2015te Münihte gerçekleştirileceği bilgisini verdi.
    
     -DPÜ, Avrupa Gönüllü Hizmetine akredite oldu-
    
     DPÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kaan Erarslan da DPÜnün Avrupa Gönüllü Hizmeti (AGH) Eylem 2 projesinde koordinatör ve gönderen kuruluş olarak akredite olduğunu ifade etti.
     Proje kapsamında gençlerin, Avrupa Birliği (AB) ülkelerindeki bir sivil toplum kuruluşu ve yerel topluluk için sosyal içerikli projelerde çalışma fırsatı bulacağına işaret eden Prof. Dr. Erarslan, Dış İlişkiler Koordinatörlüğü bünyesindeki projede kendisinin yanı sıra koordinatör Yrd. Doç. Dr. Oktay Şahbaz, okutmanlar Zeynep Duran ve Elif Özçiftçi ile araştırma görevlisi Derya Deliktaşın yer aldığını duyurdu.
     Prof. Dr. Erarslan, projeden 18-30 yaş arasındaki tüm gençlerin yararlanabileceğini belirtti.
     AGH, bir sivil toplum ve yerel topluluk için sosyal içerikli projelerde çalışmalarda bulunmaktır. 18-30 yaş arası bütün gençlerin başvurabileceği bu projede, gençler gönüllü olarak çalışırken yaptıkları iş için maaş benzeri ücret almaz. Yiyecek, barınma, dil eğitimi, yerel ulaşım, sigorta, bireysel bakım ihtiyaçları için kendilerine ödeme yapılır ve az miktarda cep harçlığı alabilirler. Gençlerin kısa süreli (2-8 hafta) ya da uzun süreli (2-12 ay) olarak bir AB ülkesinde gönüllü olmalarına imkan tanıyan proje, engelli ve imkanı kısıtlı gençleri de kapsar.
    
     Muhabir: Sedat Gök
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber DPÜ ile Fransız üniversitesi arasında Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER