DSO Yönetim Kurulu Başkanı Keçeci:

DSO Yönetim Kurulu Başkanı Keçeci: -ABde iflas noktasına gelmiş birçok ülkeyi yatırım yapılabilir olarak belirleyen Standard&Poorsun Türkiyenin notunu durağana çevirmesi anlaşılabilir bir durum değil


DENİZLİ (A.A) - Denizli Sanayi Odası (DSO) Yönetim Kurulu Başkanı Müjdat Keçeci, ABde iflas noktasına gelmiş birçok ülkeyi yatırım yapılabilir olarak belirleyen Standard&Poorsun Türkiyenin notunu durağana çevirmesi anlaşılabilir bir durum değil dedi.
     Keçeci, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiyenin kredi notunun pozitiften durağana çevrilmesinin ciddiye alınacak bir durum olmadığını ifade etti.
     Türkiyenin ekonomik açıdan birçok AB ülkesine göre daha iyi olduğunu belirten Keçeci, şöyle konuştu:
     Cari açığımız da gün geçtikçe kapanıyor. ABde iflas noktasına gelmiş birçok ülkeyi yatırım yapılabilir olarak belirleyen Standard&Poorsun Türkiyenin notunu durağana çevirmesi anlaşılabilir bir durum değil. Bu değerlendirme, yabancı şirketlerin Türkiyeye yatırım yapmasını engellemeyecektir. Şu an için dünyadaki iş adamlarından büyük bir kısmı yatırım yapılabilir nadir ülkelerden biri olarak Türkiyeyi görüyor. Böyle bir durumda Türkiyenin pozitif olan görünümünün durağana çevrilmesi taraflı bir yaklaşımdır.
     (MUÇ-MUS-HLL-RMZ-ALİ)
<< Önceki Haber DSO Yönetim Kurulu Başkanı Keçeci: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER