DSP Genel Başkan Yardımcısı Aksakal:

DSP Genel Başkan Yardımcısı Aksakal: -Doğru ya da yanlışlıklarıyla bir hükümet iş başındadır. Yasal anlamda da Türkiyede iktidar sorunu yoktur. Ülkede iflah olmaz bir ana muhalefet sorunu vardır


BURDUR (A.A) - DSP Genel Başkan Yardımcısı Önder Aksakal, Doğru ya da yanlışlıklarıyla bir hükümet iş başındadır. Yasal anlamda da Türkiyede iktidar sorunu yoktur. Ülkede iflah olmaz bir ana muhalefet sorunu vardır dedi.
     Aksakal, partisinin Burdur İl Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, DSP olarak siyasetin vatana ve millete olan sorumluluğunu hiçbir zaman unutmadıklarını söyledi. Parlamentodaki ana muhalefetin göz göre göre uçuruma sürüklenen Türkiyeyi bu badirelerden kurtarmak yerine sırf muhalefet yapmış gibi göründüğünü savunan Aksakal, ana muhalefetin yapılan her şeye itiraz ettiğini ifade etti.
     Ana muhalefetin yapılanlardan herhangi bir rahatsızlığı olmadığını ileri süren Aksakal, şöyle konuştu:
     Milletvekilim kaçırıldı diyor, ardından milletvekilinin Oslo belgeleri için programlı ve gönüllü olarak teröristlerle buluştuğu ortaya çıkıyor. Gerçi kendileri de teröristlere terörist demiyor ya... Batıya geliyor şehit ailelerini istismar ediyor, Doğuya geliyor bölücülerin sırtını sıvazlıyor. Deniz Gezmişin mezarına gidiyor, kanın yerde kalmayacak diyor. Ana muhalefet ölü evin yasçısı, düğün evinin tefçisidir. Doğru ya da yanlışlıklarıyla bir hükümet iş başındadır. Yasal anlamda da Türkiyede iktidar sorunu yoktur. Ülkede iflah olmaz bir ana muhalefet sorunu vardır.
     CHPnin, dokümanlarından sloganlarına, partinin amblemi olan güvercine, Bülent Ecevitin şapkasına kadar her şeyini kullanarak DSPyi istismar ettiğini iddia eden Aksakal, Bunların Suriye konusunda savaş karşıtlığı yaptıklarına bakmayın. Gözlerinden dökülen timsah gözyaşlarıdır diye konuştu.
     Aksakal, Suriyede yaşanan olayların Türkiyeye etkilerini göğüsleyebilmek amacıyla parlamentodan tezkere alındığını belirterek, şöyle konuştu:
     Tezkerenin niçin çıktığını herkes biliyor. Siyaseti ve muhalefeti yaparken kuru kuruna yapmamalıyız. Devleti yöneten hükümetler gerek gördüğü takdirde daha hızlı karar alabilmek için bu tip tezkerelere ihtiyaç vardır. Bugün iktidarda biz de olsaydık, böyle bir tezkereyi alma ihtiyacı hissederdik. Onun için doğru politikaların ve doğru kararların her zaman yanında olmaya çalışıyoruz. Ama yanlışları da sonuna kadar eleştiririz, doğru bildiklerimizi halkımızla paylaşırız.
     Önder Aksakal, Diyarbakır Emniyet Müdürünün açıklamaları ile ilgili olarak da şunları söyledi:
     İnsanlar öldüğünde hepimiz üzülürüz. Sadece devletler arasından yapılan savaşlarda kaybedilen canlarda üzüntü yaşanmaz. Şehitler için yaşarız. Ama karşımızda düşmanımız varsa, düşmanı önce devlet olarak görürüz. PKK bizim için bir devlet gibi değildir. Ülke içerisinde yaşanan bir kargaşanın temsilcisidir. Emniyet müdürü biraz abesle iştigal etmiş. Üzerine vazife olmayan bir konuda görüş bildirmiş. Bunu da Türkiyenin gündemine taşımanın çok doğru olduğunu düşünmüyorum.
    
     Muhabir: Volkan Poliçe
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber DSP Genel Başkan Yardımcısı Aksakal: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER