DSP Genel Başkanı Masum Türker:

DSP Genel Başkanı Masum Türker: -Kadınlar eğer yönetimde söz sahibi olsaydı, Türkiye şimdi Suriye ile ilişkilerinde savaşın eşiğine gelmezdi


KARABÜK (A.A) - DSP Genel Başkanı Masum Türker, Kadınlar eğer yönetimde söz sahibi olsaydı, Türkiye şimdi Suriye ile ilişkilerinde savaşın eşiğine gelmezdi dedi.
     Türker, Genç Gönüller Derneğince Safranbolu Öğretmenevinde, Avrupa Birliği Bakanlığı, İsveç ve Finlandiya Parlamentosu ile Tuzla Kaymakamlığının desteğiyle düzenlenen Siyasette Yüksek Topuklar Projesi kapsamındaki konferansta konuşma yaptı.
     Katılımcılara deneyimlerini anlatan Türker, hayalinin, Türkiyenin siyasetinde kadınların oranının parlamentoda en az yüzde 50ye ulaşması olduğunu söyledi.
     Masum Türker, Türkiyenin savaşın eşiğinde olduğunu iddia ederek, şunları söyledi:
     Kadınlar eğer yönetimde söz sahibi olsaydı, Türkiye şimdi Suriye ile ilişkilerinde savaşın eşiğine gelmezdi. Türkiye adına bizi zor günler bekliyor. Siyasette kadının yer alması erkeklerin hata yapmasını engelleyecektir. Türkiyenin Suriye ile savaşın eşiğine gelme noktası son 15 aydır yaşadığımız, fevkalade yanlış, ülkeyi bölünme noktasına getiren iştir. Bunda CHPnin de suçu var. Türkiyenin bölünebilmesi için altyapı hazırlandı. Bölgede Türkiyenin de içinde bulunabileceği bir karmaşaya ihtiyaç vardı. Bu da Suriyede çıktı.
     DSP Lideri Türker, yüzde 10 seçim barajının Türkiyede koalisyonlardan kurtulmak için konulmadığını savunarak, şöyle konuştu:
     Amaç öyle olsaydı Anayasada olurdu. Siyasi Partiler Kanununa, Türkiyeyi şekillendirmek görevi verilen Kenan Evren ve arkadaşları döneminde konmuş ve hiçbir siyasi partinin kaldırmaya çalışmadığı, aslında Güneydoğu Anadoluda PKKyi güçlendiren bir yasadır. Siz yüzde 10 seçim barajı koyarsanız, doğuda ve güneydoğuda seçime giren ancak bu nedenle seçilemeyen kişiler, PKKnın desteğine ihtiyaç duyar. Halbuki her parti yüzde 2-3 bile alıp parlamentoya girebilse o zaman PKKnın silah gücüyle oy toplamasına kimsenin ihtiyacı kalmaz. Biz de milletvekillerine, niye PKKya sahip çıkıyorsunuz demeyiz. Bu barajı kaldırmadığınız sürece bugün yalnızca doğuda değil yarın kuzeyde de bunlar olabilir.
     DSP Genel Başkan Yardımcısı Ayşe Jale Ağırbaş da siyasi deneyimlerini paylaşarak, siyasete kadının elinin değmesinin, Türkiyeyi daha da güzelleştireceğini kaydetti.
    
     Muhabir: Erdinç Aksoy /Ömer Erim Baştimar
     Yayıncı: Şükran Yücel
<< Önceki Haber DSP Genel Başkanı Masum Türker: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER