DSP Genel Başkanı Türker Giresunda

DSP Genel Başkanı Türker Giresunda -Türker: (Çözüm süreciyle ilgili olarak) Şu anda en büyük sorun PKK ile olan ilişkilerin nasıl olacağı nasıl yürüyeceği yönündedir


GİRESUN (A.A) - Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Masum Türker, (Çözüm süreciyle ilgili olarak) Şu anda en büyük sorun PKK ile olan ilişkilerin nasıl olacağı nasıl yürüyeceği yönündedir dedi.
     Giresuna gelen Türker, partisinin Giresun İl Başkanlığını ziyaret ederek partililerle görüştü.
     Türker, burada yaptığı konuşmada, zaman zaman kamuoyuna Eskiden de Abdullah Öcalanla aynı konuşmalar yapılıyor dendiğini anımsatarak, eski Başbakan Bülent Ecevit döneminde Abudllah Öcalan ile bir görüşme ve çalışma yapılmadığını söyledi.
     Çözüm sürecinde yapılan görüşmelerin aslında Eylül ayında tamamlandığını iddia eden Türker, şöyle konuştu:
     Anlaşma tamdır, bir taraftan Abdullah Öcalan kendi tabanından bu konuda kabul almak için mektuplar yoluyla bu işlemi yapıyor, bir taraftan da Recep Tayyip Erdoğan ve AK Partililer bu sorunu içselleştirmek üzere istedikleri şekilde medya yönüyle yansıtmaktadırlar. Ama bu sonuç olarak ileride PKKlıların özerklik değil, yetkilendirilmiş büyükşehir belediyeleri yoluyla değil, ayrı bir devlet istedikleri PKKnın zaten parti programında yer almaktadır. Bunu dikkate alarak çok akılcı çok daha farklı yaklaşımla meselenin çözülmesi gerekir. Bu çözüm ortak akılla çözülür. İnsanları sindirerek bastırarak çözülmez. Şu anda en büyük sorun PKK ile olan ilişkilerin nasıl olacağı nasıl yürüyeceği yönündedir
    
     -Nevruz kutlamaları-
    
     Türker önümüzdeki günlerde nevruz kutlamalarının olduğunu ve nevruzun bu coğrafyada yaşayan herkesin mart ayında kutladığı, baharı karşıladığı bir gün olduğunu belirtti.
     Bu nevruzun kanlı, ateş yakmalı değil, sevgiyle coşkuyla bir halk bayramı olan herkes tarafından özümsenmesini sağlayacak politikaların ortaya konulmasını dileyen Türker, Nevruz süreç içerisinde sanki Kürt kökenli vatandaşlarımızın kutladığı bir gün haline getirilmiştir. Bu hataların bundan sonra yapılmamasını diliyoruz diye konuştu.
    
     Muhabir: Gültekin Yetgin
     Yayıncı: Hüseyin Likoğlu
<< Önceki Haber DSP Genel Başkanı Türker Giresunda Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER