DSP Genel Başkanı Türker:

DSP Genel Başkanı Türker: Ulusalcılık ve milliyetçilik aynıdır. Birbirinden farkı yoktur. Bunu Türkiyeye sürekli ayrı yansıtmaya çalıştılar


ÇANAKKALE (A.A) - DSP Genel Başkanı Masum Türker, Ulusalcılık ve milliyetçilik aynıdır. Birbirinden farkı yoktur. Bunu Türkiyeye sürekli ayrı yansıtmaya çalıştılar dedi.
     Türker, partisinin il başkanlığının 8. olağan kongresinde yaptığı konuşmada, Silivrideki yargılamalar için ilk günden itibaren aynı şeyleri söylediklerini belirtti.
     Biz ulusalcıyız yani milliyetçiyiz. Bunu her yerde söylemeye devam edeceğiz. Bu ülkenin milliyetçiliğe ihtiyacı var diyen Türker, cumhuriyeti kuran Türkiye halkına Türk ulusu dediklerini ifade ederek, Yani ulus ve millet aynıdır. Ulusalcılık ve milliyetçilik aynıdır. Birbirinden farkı yoktur. Bunu Türkiyeye sürekli ayrı yansıtmayı çalıştılar. Belki görüyorsunuz Atatürke de kara çalabilmek için ulusalcılık, milliyetçilik, kafatasçılık diyorlar dedi.
     Türk milliyetçiliğinin, bütün ülkedeki halkların mensup olduğu ırkları kavrayan bir kavram olduğunu söyleyen Türker, şöyle konuştu:
     Ne Arnavutu ayaklarının altına al, ne Türkmeni, Ne Kürtü, ne Pomakı ayaklarının altına al. Ama asıl önemlisi, hepsini temsil eden Türk milliyetçiliğine sahip çıkman lazım. Dünyada milliyetçilik iki şekilde gelişir. Birincisi din, ikincisi ise vatan milliyetçiliğidir. Bizim milliyetçiliğimiz vatan milliyetçiliğidir. Yani Türkiye Cumhuriyetinin sınırları içindeki milliyetçiliktir. Biz tavrımızı koymuşuz. Demişiz ki vatan milliyetçiliği esastır. Türkiye Cumhuriyeti sınırlarında yaşayan herkes, bu ülkede Türktür demişiz. Kökü ne olursa olsun. Ama yine kendine Arnavut diyebilir, Laz diyebilir. Zaten birbirimizi bu lakaplarla çağırmıyor muyuz- Cumhuriyetin kuruluşundan bu yana bunu kimse engellemedi.
    
     Muhabir: Mehmet Bayer
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber DSP Genel Başkanı Türker: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER