DÜ Kalp Hastanesine ödül

DÜ Kalp Hastanesine ödül


DİYARBAKIR (A.A) - Dicle Üniversitesi (DÜ) Kalp Hastanesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Faruk Ertaş, Ulusal Kardiyoloji Kongresinde 960 bildiri arasından en iyi sözlü bildiri ödülünü alarak birinci oldu.
     Her yıl 11-14 Ekim tarihleri arasında yapılan ve yurt içinden, yurt dışından binlerce bilim adamının katıldığı Ulusal Kardiyoloji Kongresinin 28incisi Antalyada yapıldı. Yurt içi ve yurt dışından 960 bildirinin sunulduğu kongrede, Yrd. Doç. Dr. Ertaş, en iyi sözlü bildiri ödülünü aldı.
     Ertaşın birincilik ödülü Türk Kardiyoloji Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Lale Tokgözoğlu tarafından verildi.
     Ödüle layık görülen çalışmalarının DÜ koordinatörlüğünde Türkiye geneli nüfus dağılımı göz önünde bulundurularak 17 merkezde gerçekleştirildiğini kaydeden Ertaş, inme riski ve profilaktik ilaç kullanımının değerlendirilmesi çalışmasının Türkiyede bu konuda yapılan ilk çalışma olması nedeniyle büyük önem taşıdığını söyledi.
     Çalışmanın ilk sonuçlarının kongrede açıklandığını ve büyük ilgi gördüğünü aktaran Ertaş, Bu çalışmanın başarısının altında yatan en önemli nedenlerden biri DÜnün son dönemlerde değişen ve gelişen yüzünün bir yansıması olan Güneydoğunun en donanımlı Kalp Hastanesinin açılmasıdır. DÜnün bu değişen gelişen yüzünün uluslararası bilim dünyasında ses getirecek daha büyük ve kapsamlı çalışmalara öncelik edeceğine yürekten inanıyorum dedi.
    
     Muhabir: Nurten Aslan
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber DÜ Kalp Hastanesine ödül Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER