Dumlupınar Üniversitesi ile Cambridge

Dumlupınar Üniversitesi ile Cambridge Üniversitesi arasında işbirliği protokolü -Protokolle Cambridge Üniversitesi Press, İngilizce hazırlık sınıfı eğitiminin tasarımı ve yürütülmesinde DPÜ ile çözüm ortağı oldu (Fotoğraf


KÜTAHYA (A.A) - Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) ile İngilterenin Cambridge Üniversitesi arasında İngilizce eğitimi alanında işbirliği yapılması amacıyla protokol imzalandı.
     Protokol, DPÜ Fen Edebiyat Fakültesinde düzenlenen törende, DPÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Karaaslan ve Cambridge Üniversitesi Press Türkiye Temsilcisi ve Dünya Aktüel A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Erdem Top tarafından imza altına alındı.
     Törende, Cambridge Üniversitesi Press ELT Türkiye Sorumlu Yardımcısı Steve Oqden, Dünya Aktüel Genel Müdürü Tuncay Koru ve DPÜden bazı öğretim elemanları hazır bulundu.
     Protokolle Cambridge Üniversitesi Press, İngilizce hazırlık sınıfı eğitiminin tasarımı ve yürütülmesinde DPÜ ile çözüm ortağı oldu.
     Müfredat ölçme değerlendirme gramer ve komünikasyon becerileri gibi çeşitli başlıklarda DPÜ öğretim kadrosu ve Cambridge Üniversitesi uzmanları birlikte çalışacak. Oluşturulan eğitim modeli çerçevesinde DPÜ öğretim kadrosu, Cambridge Üniversitesi dil uzmanları tarafından çeşitli eğitim kurslarına alınacak, seminer ve sertifika programlarına katılacak. Ayrıca, Cambridge Üniversitesinin kitap yazar ve editörleri, DPÜ öğrencileri ve öğretim kadrosuna seminerler verecek.
     Söz konusu işbirliği ile öğrencilerin gerek test başarısı, gerekse iletişim becerilerinin Common European Framework Avrupa ortak çerçevesi B1/B2 düzeyine getirilmesi hedefleniyor.
     Öğretim yılı başı ve sonunda Cambridge Üniversitesi tarafından yerleştirme sınavı ile ölçme ve değerlendirme yapılacak.
     DPÜ Rektörlüğü, İngilizce hazırlık sınıfı hizmetini kısa sürede bütün öğrencilerine vermeyi planlıyor.
     (HŞ-SDT-MRS-EHK)
<< Önceki Haber Dumlupınar Üniversitesi ile Cambridge Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER