Dünya Artistik Bilardo Şampiyonası

Dünya Artistik Bilardo Şampiyonası -Milli sporcu Serdar Gümüş, Belçikalı rakibi Eric Daelmanı 3-1 yenerek finale yükseldi -Milli bilardocu Serdar Gümüş: Finale kaldığım için buruk bir sevinç yaşıyorum


SAMSUN (A.A) - Dünya Artistik Bilardo Şampiyonası yarı final müsabakaları sonucunda milli sporcu Serdar Gümüş, finale kaldı.
     DÜnya Artistik Bilardo Şampiyonası Yarı final müsabakaları tamamlandı. Yaşar Doğu Spor Salonunda yapılan maçlarda milli sporcu Serdar Gümüş, Belçikalı rakibi Eric Daelmanı 3-1 yenerek finale yükselirken bir diğer Türk sporcu Hacı Arap Yaman ise, Hollandalı rakibi Eric Vijverberge 3-0 mağlup olarak yarı finalde elendi.
     Gümüş, rakibi karşısında maça iyi başlarken, ilk seti 49-34 kazandı. Serdar Gümüş, ikinci seti 45-20 kaybederken, sonraki iki seti, 41-35 ve 59-46 kazanarak adını finale yazdırdı.
     Yarı finalin diğer karşılaşması olan Hacı Arap Yaman ile Hollandalı Eric Vijverberg arasındaki maç ise konuk oyuncunun 3-0 üstünlüğüyle sona erdi. Baştan sona üstün bir oyun sergileyen Vijverberg, yüksek yüzde ile oynadığı müsabakayı, 53-47, 50-31 ve 59-39luk skorlarla kazandı.
    
     -Oyuncuların değerlendirmeleri-
    
     Maç sonrasında duygularını aktaran milli bilardocu Serdar Gümüş, finale kaldığı için çok da mutlu olmadığını ifade ederek, Hacı, diğer maçta kazansaydı Türklerin finali olacaktı. Finale kaldığım için buruk bir sevinç yaşıyorum dedi.
     Milli sporcu Hacı Arap Yaman ise, Vijverbergin çok iyi oynadığını belirterek, Türkiyede kazanmıyorum. Sürekli olarak finallerde ve yarı finallerde kaybediyorum ama her şeyin de bir ilki vardır. Üzerimizdeki yükü atıp önümüzdeki turnuvalarda kazanmaya çalışacağız şeklinde konuştu.
     Konsantrasyon eksikliğinin bulunmadığını söyleyen Yaman, Biraz heyecan ile omuzlarımda bir yük vardı. Sonuna kadar götüremedim. Ben her Dünya Şampiyonasında favoriyim. Bu oyunda yapacak bir şeyim yoktu. Bu mağlubiyete kaza diyelim ifadelerini kullandı.
    
     Muhabir: Emrah Oktay / Mehmet Kumcağız
     Yayıncı: Mehmet Tevfik Erçetin
<< Önceki Haber Dünya Artistik Bilardo Şampiyonası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER