Dünya Barış Günü

Dünya Barış Günü -Kızıltepe Çev-Gön Derneği Başkanı Çakar: Barış, huzur, özgürlük ve demokrasi için birlikte mücadele etmemiz gerekiyor


MARDİN (A.A) - Kızıltepe Çevre Gönüllüleri Derneği Başkanı (Çev-Gön) Menduh Çakar, barış, huzur, özgürlük ve demokrasi için birlikte mücadele edilmesi gerektiğini belirtti.
     Çakar, 1 Eylül Dünya Barış Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, şiddet ve savaş dilinin terk edilmesi gerektiğini, sevgi ve hoşgörüyle barışa katkı sunulabileceğini kaydetti.
     Filistin, Suriye ve Irakta binlerce insanın katledildiğini vurgulayan Çakar, mesajında şunlara yer verdi:
     Her yıl milyonlarca insan, savaş nedeniyle göç ediyor. Dünyanın her yerini kan ve savaş sarmış durumda. Endişe verici bir durum. Biran evvel huzur kardeşlik, özgürlük ve demokrasi için birlikte mücadele etmemiz gerekiyor. Dünyamıza ve coğrafyamıza barışın hakim olabilmesi için şiddet ve savaş dilini elememiz, ret etmemiz gerekiyor. Bunların yerine barışı, sevgiyi, dostluğu, iyiliği, güzelliği, dayanışma ve yardımlaşmayı koyarak, barışa katkı sunabiliriz. İnsanca ve hakça bir düzenin hayat bulduğu günler dileğimizdir.
    
     Muhabir: Serkan Yücel Aydın / İbrahim Sincar
     Yayıncı: Şengül Oymak
<< Önceki Haber Dünya Barış Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER