Dünya Çevre Günü

Dünya Çevre Günü -Gümüşhane Valisi Mayda: Teknoloji bir yandan hayatımızı kolaylaştırırken, diğer yandan da çevreye karşı olumsuz etkileri olabilmektedir


GÜMÜŞHANE (A.A) - Gümüşhane Valisi Yusuf Mayda, Teknoloji bir yandan hayatınızı kolaylaştırırken, diğer yandan da çevreye karşı olumsuz etkileri olabilmektedir dedi.
     Mayda, Dünya Çevre Günü dolayısıyla Çevre ve Şehircilik Müdürü Cengiz Varol ve atık pillerin toplanması kapsamında 15 ilköğretim okulu temsilcisi ile Şiran ilçesine bağlı Sarıca ve Bahçeli köyü muhtarlarını makamında kabul etti.
     Türkiyenin En Temiz Köyü yarışmasında il düzeyinde birinci olan Bahçeli köyü ve ikinci olan Sarıca köyü muhtarlarına plaket veren Vali Mayda, Çevreye olan duyarlılıklarından dolayı köy muhtarlarımızı ve okullarımızı kutluyorum. Onların çevreye karşı göstermiş oldukları duyarlılık bizleri son derece memnun etmiştir. Bizim geleneklerimizde ve kültürümüzde temizliğe özel önem verilmiştir. Bu açıdan yapılan çalışma önem arz etmektedir dedi.
     Teknolojinin bir yönüyle iki taraflı keskin kılıç olduğunu dile getiren Vali Mayda, şunları söyledi:
     Teknoloji bir yandan hayatımızı kolaylaştırırken, diğer yandan da çevreye karşı olumsuz etkileri olabilmektedir. İlimizde çevre bilincini oluşturmak için gerekli çalışmalar yapılmaktadır. Günlük hayatımızda yer tutan piller de bizim için son derece önemli materyaller olduğu gibi atık pillerin doğaya bırakıldığında büyük zararlarının olduğunu da biliyoruz. Okullarımızın yaptığı bu çalışma öğrencilerde çevre bilincinin artırılmasına katkı sağlayarak bir nebze de olsa doğaya bırakılan atıklarda azalma olacaktır. Etkinliğe katılan okullarımıza ve köy muhtarlarımıza teşekkür ediyorum.
    
     Muhabir : İbrahim Özdemir
     Yayıncı : Asena Akçay
<< Önceki Haber Dünya Çevre Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER