Dünya Engelliler Günü, Bayburtta çeşitli etkinliklerle

Dünya Engelliler Günü, Bayburtta çeşitli etkinliklerle kutlanıyor


BAYBURT (A.A) - 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla Bayburtta çeşitli etkinlikler düzenlendi.
     Vali Hasan İpek, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla, Özel Uzmanlar Engelli Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı Serhat Kılıç, öğretmenler ve öğrencileri makamında kabul etti.
     Bayburtta engelliler için çok şeyler yapıldığını ve yapılmaya devam ettiğini belirten Vali İpek, Engelli olmayı engelleyecek davranışları ortadan kaldırmalı, bu bilinci oluşturmalıyız. Bu anlamda hem Sağlık hem de Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüklerimiz oldukça yoğun çalışmalar yapıyor. Kaldırımları, kurumsal binaları, yaşamsal alanları düzeltip engelli vatandaşlarımıza daha rahat yaşama imkanı sunmanın gayreti içindeler dedi.
     Vali İpek, kutlanan bu günün engelli vatandaşlara iyi şeyler getirmesini diledi.
     Heyet, daha sonra Belediye Başkanı Hacı Ali Polatı makamında ziyaret etti.
     Polat, ziyaret sırasında yaptığı konuşmada, engellilerin yaşamsal anlamda varlıklarını kabul edip kolaylık sağlamak için öncelikle önlerindeki yaşamsal engellerin kaldırılıp, engelsiz bir yaşam sunulması gerektiğini vurguladı.
     Polat, bu nedenle belediye olarak yaptıkları kaldırımda, yolda, piknik alanında duygudaşlık yaparak, bir engelli de bu hizmetten yararlanmalı mantığıyla hareket ettiklerini belirterek, yapacakları işleri ona göre düzenlediklerini kaydetti.
    
     Muhabir: Fatih Mehmet Özcan
     Yayıncı: Tuğba Yardımcı Mısır
<< Önceki Haber Dünya Engelliler Günü, Bayburtta çeşitli etkinliklerle Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER