Dünya Engelliler Günü

Dünya Engelliler Günü -Tavşanlı Belediye Başkanı Güler: Engelli vatandaşların yaşama sevincini sağlayacak ve onları hayata sımsıkı bağlayacak çalışmalarımız sürüyor


KÜTAHYA (A.A) - Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler, engelli vatandaşların yaşama sevincini sağlayacak ve onları hayata sımsıkı bağlayacak çalışmalarının sürdüğünü bildirdi.
     Güler, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, onurlu yaşam mücadelesinde her zaman engellilerin yanlarında olduklarını belirtti.
     Belediye olarak engelli vatandaşların sosyal hayata kazandırılması için tüm engelleri kaldırmaya yönelik çalışmalarının hızla devam ettiğini duyuran Güler, şunları kaydetti:
     Engelli vatandaşların yaşama sevincini sağlayacak ve onları hayata sımsıkı bağlayacak çalışmalarımız sürüyor. Engelli olma bir kusur değildir. Engelli insanların normal hayat şartları içinde karşılaştıkları sıkıntıları azaltarak, yasal çalışmalarla bu zorlukları ortadan kaldırmaya yönelik çalışmalarımızı sürdürerek, sosyal belediyecilik anlayışıyla önemli projelere imza atıyoruz. Kullanılan ve yeni yapılan sosyal alanlarda engelli platformları eksiksiz olarak uygulanıyor. Ayrıca Bedensel Engelliler Derneği, bu yıl da engellilere tekerlekli sandalye ve engelli öğrencilere burs yardımı yapıyor. Başvurmak isteyenlerin, sağlık raporu fotokopisi, fakirlik belgesi, nüfus cüzdan sureti ve telefon numarasından oluşan belgelerle Kütahya Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü Gülsen Güzen Toplum Merkezi Müdürlüğüne müracaat etmesi gerekiyor.
    
     Muhabir: Selma Kocabaş / Sedat Gök
     Yayıncı: Deniz Açık
<< Önceki Haber Dünya Engelliler Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER