Dünya Engelliler Günü

Dünya Engelliler Günü -Vali Tuna: Engelli vatandaşlarımıza sahip çıkmayı bir insanlık görevi olarak görüyoruz


ÇANAKKALE (A.A) - Çanakkale Valisi Güngör Azim Tuna, engellilere sahip çıkmayı bir insanlık görevi olarak gördüklerini bildirdi.
     Tuna, Dünya Engelliler Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, engellilerin yaşam kalitesini yükselterek, bu yönde sağlıklı çalışmalar yapıp, kalıcı çözümler üretip, bu konuya katkı sunmanın, toplum olarak herkesin temel sorumluluğunda olduğunu ifade etti.
     Engellilerin de hayatın her alanında kimseye muhtaç olmadan hayatlarını sürdürebilmelerinin temel bir insan hakkı olduğuna işaret eden Tuna, şunları kaydetti:
     Bu bağlamda, engelli insanlarımızın maruz kaldığı eşitsizlikleri ortadan kaldırmak, istihdam yoluyla özgürleşmelerini sağlamak, yaşam koşulları ve bakım hizmetlerini iyileştirmek, ön yargılarla mücadele etmek ve onlara güvenli bir gelecek sunmak, millet ve devlet olarak en temel görevimizdir. Çanakkale Valiliği olarak sosyal devlet anlayışının gerekliliği içerinde konuya hassasiyetle eğiliyor, engellilerimizin kendine yeterli, üretken, özgür bireyler haline gelmelerini bu bağlamda toplumla bütünleşmelerini sağlayacak hizmetlerden, azami ölçüde istifade etmesine dönük çalışmalar yapıyoruz. Engelli vatandaşlarımıza sahip çıkmayı bir insanlık görevi olarak görüyor, tüm vatandaşlarımızın engellilerimizi sevgi ve anlayışla kucaklamalarını, onların sorunlarının çözümüne katkıda bulunmalarını temenni ediyorum.
    
     Muhabir: Mehmet Bayer
     Yayıncı: Zafer Akpınar
<< Önceki Haber Dünya Engelliler Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER