Dünya Gıda Günü

Dünya Gıda Günü -TEMA Vakfı Trabzon Temsilcisi Erüz: Toprağını ve suyunu yok eden bir toplum gıdasını üretemez


TRABZON (A.A) - TEMA Vakfı Trabzon Temsilcisi Coşkun Erüz, toprağını ve suyunu yok eden bir toplumun gıdasını üretemeyeceğini bildirdi.
     Erüz, Dünya Gıda Günü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü verilerinin, dünya genelinde 1 milyar insanın kronik açlık çektiğini, her gün 10 binden fazla insanın açlıktan öldüğünü gösterdiğini belirtti.
     Dünyamızın ve Türkiyenin gıda noktasında kötü günler görmemesi için TEMA Vakfının 20 yıldır çaba sarf ettiğini vurgulayan Erüz, şunları kaydetti:
     Doğal varlıklarımızı, toprağımızı ve suyumuzu bir daha geri dönmeyecek şekilde kaybetmemek için halkımızın desteğiyle mücadele ediyoruz. Biliyoruz ki toprağını ve suyunu yok eden bir toplum gıdasını üretemez. Ülkemizin ve dünyanın açlığa mahkum olmaması, gelecek nesillerin de en az bizim kadar kaliteli, güvenli ve yeterli miktarda gıdaya ulaşabilmesini sağlamak hepimizin en büyük ve en önemli ödevidir.
     Erüz, doğayla bütünleşik ve sürdürülebilir yaşama sahip çıkan bir dünya ve ülkeye ulaşmak için yapılması gerekenlerin belli olduğunu belirterek, şöyle devam etti:
     Hemen harekete geçmemizin önünde bir engel yok. Toprağımızı ve suyumuzu ne pahasına olursa olsun koruyalım, geliştirelim. Ata yadigarı tohumlarımıza sahip çıkalım. Bu yılki Dünya Gıda Gününün de konusu olan köylülerimize, çiftçilerimize, üretici birliklerimize hak ettikleri değeri verelim. Daha fazlasına sahip olmak hırsımızı bir kenara koyup, sürdürülebilir yaşamı hedefleyelim. Bir Kızılderi atasözü paranın yenmeyeceğine işaret ederken, bizim atalarımız da toprağını hor gören yarınını zor görür diyerek, yaşamın devamlılığını doğal varlıklara borçlu olduğumuzu hatırlatıyor. Toprak yoksa gıda yok. Su yoksa gıda yok. Gıda yoksa, yaşam yok. Yaşamı koruyalım. Toprak yaşamdır.
    
     Muhabir: Tuğba Yardımcı Mısır
     Yayıncı: Asena Akçay
<< Önceki Haber Dünya Gıda Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER