Dünya Hayvanları Koruma Günü

Dünya Hayvanları Koruma Günü -Sivas Belediye Başkan Yardımcısı Avcı ve CÜ Veterinerlik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kara, öğrencilerle birlikte hayvan barınağını gezdi


SİVAS (A.A) - Sivas Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Avcı ve Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Veterinerlik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Haki Kara, Dünya Hayvanları Koruma Günü dolayısıyla üniversite ve anaokulu öğrencileriyle birlikte belediyeye ait hayvan barınağını gezdi.
     Barınak yetkililerinden bilgi alan Avcı, gazetecilere yaptığı açıklamada, özellikle hayvan sevgisinin küçük yaşta aşılanması gereken bir duygu olduğunu belirterek, şunları kaydetti:
     Çocuklarımızın burayı ziyaretleriyle hayvan sevgisini içlerinde hissetmelerini sağlayan yetkililere teşekkür ediyorum. Barınağımızda yaklaşık 650-700 sokak köpeği bulunmakta. Sahipsizler, zaman zaman da beslemek isteyen vatandaşlara sahiplendirme yapıyoruz. Daha öncesinde çocuklar okullarına, cami cemaati sabah ve yatsı namazına gitmekte güçlük çekiyordu. Hatta kent meydanında akşamları sokak köpeği oluyordu. Bu da insanlarımıza bir şekilde rahatsızlık veriyordu. Burada her türlü ihtiyaçları karşılanıyor. Gerek kısırlaştırma çalışmaları, gerek tedavileri, gerek aşıları, gerekse yeme içmeleriyle ilgili her tülü imkanı belediye olarak bu köpeklerimize sağlıyoruz. Bu şekilde de, sokak köpeklerimizi trafik terörü veya kendini bilmez bir takım kişilerin elinden kurtarmış olduk. Diğer taraftan da bu sokak köpeklerimizin ne zaman nerede ne yapacağı belli olmadığı için insanlarımızı köpek korkusundan, saldırısından da kurtarmış olduk.
     Prof. Dr. Haki Kara da, dünyada yaşayan her canlının kendi habitatında özgürce yaşama hakkı olduğunu vurgulayarak, Bu bağlamda 4 Ekim Hayvanları Koruma Gününü önemsiyoruz. Bu konuda yapılacak her konuda da destekliyoruz. Dünyada tüm canlılarda olduğu gibi her türlü hayvanın da şiddete maruz kalmadan kendi yaşama hakkı vardır. Şiddete maruz kalmamalarını arzu ediyoruz. Doğal ortamlarında kendi habitatlarında yaşamalarını arzu ediyoruz diye konuştu.
     Barınağı gezen üniversite ve anaokulu öğrencileri yavru köpekleri sevip onlarla fotoğraf çektirdi.
    
     Muhabir: Seyit Ahmet Eksik
     Yayıncı: Cemal Coşkun
<< Önceki Haber Dünya Hayvanları Koruma Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER