Dünya İnsan Hakları Günü

Dünya İnsan Hakları Günü -Kırklareli Belediye Başkanı Çağlayan: Bir ülkenin uygarlık düzeyi, bilim ve teknoloji alanındaki başarıları kadar, insan haklarına gösterdiği saygıyla da ölçülebilir


KIRKLARELİ (A.A) - Kırklareli Belediye Başkanı Cavit Çağlayan, bir ülkenin uygarlık düzeyinin, bilim ve teknoloji alanındaki başarıları kadar, insan haklarına gösterdiği saygıyla ölçülebileceğini bildirdi.
     Çağlayan, Dünya İnsan Hakları Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, bütün ülkelerde olduğu gibi Türkiyede de insan haklarının korunmasına ve gelişmesine önem verildiğini belirtti.
     İnsan haklarını insanlığa yakışır şekilde gözetmek gerektiğini aktaran Çağlayan, şunları kaydetti:
     Türkiye Cumhuriyeti, 10 Aralık 1948 tarihinde Birleşmiş Milletler Genel Kurulunca kabul edilen İnsan Hakları Evrensel Beyannamesini ilk onaylayan ülkeler arasında yer almaktadır. Bu nedenle Türkiye Cumhuriyeti Anayasasında insan haklarına saygı öncelikli yükümlülüklerimiz arasındadır. Bir ülkenin uygarlık düzeyi, bilim ve teknoloji alanındaki başarıları kadar, insan haklarına gösterdiği saygıyla da ölçülebilir. Günümüzde insan hakları kavramı, tüm çağdaş demokratik sistemlerin temelinde yer alan üstün bir değer sistemi durumunda olmakla birlikte, bu haklar sürekli olarak geliştirilmelidir.
    
     Muhabir: Özgün Tiran / Cihan Demirci
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Dünya İnsan Hakları Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER