Dünya İnsan Hakları Günü

Dünya İnsan Hakları Günü -Antalya Valisi ALtıparmak: Toplumumuzda insan hak ve özgürlüklerinin, karşılıklı sevgi ve saygı duygularının yoğun olarak yaşanması temenni ederim


ANTALYA (A.A) - Antalya Valisi Ahmet Altıparmak, toplumda insan hak ve özgürlüklerinin, karşılıklı sevgi ve saygı duygularının yoğun olarak yaşanmasını temenni etti.
     Altıparmak, Dünya İnsan Hakları Günü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, İnsan Hakları Evrensel Beyannamesinin Birleşmiş Milletler Genel Kurul toplantısında 10 Aralık 1948de kabul edildiğini, bu tarihten itibaren tüm çağdaş ülkelerin yanı sıra Türkiyede de 10 Aralıkın Dünya insan Hakları Günü olarak kutlandığını belirtti.
     Demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olan Türkiyede insan hak ve özgürlüklerinin sağlanması için atılan her adımın ülkenin ve milletin çağdaş dünya uluslarıyla bütünleşmesinin gereği olduğunu dile getiren Altıparmak, bunun yanı sıra Türkiye Cumhuriyeti Devletinin sınırları içindeki tüm vatandaşlarına gösterdiği önemin ve saygının da gereği olduğunun unutulmaması gerektiğini vurguladı.
     Altıparmak, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü ve Haftası nedeniyle ülke genelinde olduğu gibi, Antalya ve ilçelerinde de İnsan Hakları İl ve İlçe Kurullarının öncülüğünde, yerel yönetimler ve sivil toplum örgütleriyle işbirliği içinde, çeşitli etkinlikler düzenlendiğini anlatarak, şunları kaydetti:
     İnsan hak ve özgürlüklerinin önemi ile bu konuda toplumun tüm kesimlerine düşen görev ve sorumluluklar vurgulanmaya çalışılmaktadır. İnsan hak ve özgürlüklerinin sağlanmasında, tüm kamu kuruluşlarında insanlarımıza hizmet üreten kamu görevlilerinin yanı sıra tüm kişi ve kuruluşların gösterecekleri duyarlılığın büyük önemi bulunmaktadır. Bu nedenle her bireyin, insan hak ve özgürlüklerinin sağlanması ve korunması için azami çaba harcaması, üzerine düşeni yerine getirmesi, bu çabanın da, toplum barışını, toplum huzurunu ve karşılıklı sevgi ve saygı duygularını pekiştireceği kesinlikle unutulmamalıdır.
     Altıparmak, tüm vatandaşların 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Gününün 64üncü yıl dönümünü kutlayarak, Toplumumuzda insan hak ve özgürlüklerinin, karşılıklı sevgi ve saygı duygularının yoğun olarak yaşanması temennisiyle, tüm Antalya halkına, çalışma arkadaşlarıma ve ilimizde tatillerini geçirmekte olan konuklarımıza en içten sevgi ve saygılarımı sunuyorum ifadesini kullandı.
    
     Muhabir: Volkan Poliçe
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Dünya İnsan Hakları Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER