Dünya Kadınlar Günü

Dünya Kadınlar Günü -CHPli kadınlar etkinlik düzenledi


ÇANAKKALE (A.A) - CHP Bayramiç Kadınlar kolu üyeleri, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Akbulut Meydanında bulunan Atatürk Anıtına çelenk koydu.
     CHP Bayramiç Kadın Kolları Başkanı Refiye Odabaşı, burada yaptığı basın açıklamasında, 8 Martın, kadının, örgütlenme ve eşit yaşam hakkı için mücadele günlerinin simgesi olduğunu söyledi.
     Bayramiç Belediye Başkanı İsmail Sakin Tunçer de etkinliğe katılarak, kadınlara karanfil dağıttı. Tunçer, şöyle konuştu:
     Kadın haklarının kazanılmasında, bugünlere hasıl gelindiğinin hatırlanması için Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürkün söylediği gibi dünyada hiçbir milletin kadını, ben Anadolu kadınından daha fazla çalıştım, milletimi kurtuluşa ve zafere götürmekte Anadolu kadını kadar hizmet gösterdim diyemez. Umutla bakılan yarınlarda kadınlarımızın ekonomik, toplumsal, kültürel ve siyasal yaşamdaki mücadelelerini destekliyoruz.
     Bayramiç Ziraat Odası da kadınlar günü dolayısıyla kadınları, şehitlik ziyaretine götürdü.
     Bayramiç Ziraat Odası Başkanı İsmail Pehlivan, oda yönetimi olarak böylesine önemli bir günü farklı bir şekilde kutlamak istediklerini belirterek, Bugün Dünya Kadınlar Günü. Oda olarak ilçemiz de yaşayan ve şehitlikleri gezip görememiş kadınlar için böyle bir etkinlik düzenledik. 65 kadınımızı, Bayramiç Belediyesinin ücretsiz olarak tahsil ettiği 2 araçla şehitlik ziyaretine götürdük diye konuştu.
    
     -AK Partili kadınlardan esnaf ziyareti
    
     Eceabat Belediye Başkanı Kemal Dokuz ve AK Parti Kadın Kolları üyesi bir grup, Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla ilçedeki esnafı ziyaret ederek, çalışan bayanların gününü kutladı.
     Belediye başkanı ve kadınlar, çalışan bayanlara karanfil ve AK Kadın Dergisi hediye etti.
     Belediye Başkanı Dokuz, Saygıyı ve sevgiyi her zaman hak eden kadınlarımız bir çiçektir. Bu anlamlı ve güzel günde onlara bir çiçek hediye edelim istedik. Bu vesileyle tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü en içten dileklerimle kutluyorum diye konuştu.
    
     Muhabir: Sabahattin Sallama/Bülent Ersöz/Fikriye Susam Uyar
     Yayıncı: Haluk Yüksel
<< Önceki Haber Dünya Kadınlar Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER