Dünya Mimarlık Günü etkinlikleri

Dünya Mimarlık Günü etkinlikleri -Sürdürülebilir Ekolojik Kentler konulu konferans gerçekleştirilecek


GAZİANTEP (A.A) - Mimarlar Odası Gaziantep Şube Başkanı Sıtkı Severoğlu, Dünya Mimarlık Günü etkinlikleri kapsamında, Sürdürülebilir Ekolojik Kentler konulu konferans düzenleyeceklerini bildirdi.
     Severoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Dünya Mimarlık Gününün tüm dünyada olduğu gibi Türkiye ve Gaziantepte de çeşitli etkinliklerle kutlandığını belirtti. Bu yılki kutlamaların ana temasının Daha iyi kentler, daha iyi yaşamlar/ mimarlıkta değişen kentler olarak belirlendiğini ifade eden Severoğlu, şunları kaydetti:
     Özellikle yüksek oranda göç alarak, hızlı gelişen ve bu gelişim sürecinde sosyo-ekonomik ve kültürel devasa sorunlarla boğuşan Gaziantep için bu tema son derece önemlidir. Ayrıca, iklim değişikliğinin etkilerinin ve kirletici gaz salınımlarının azaltılması, kaynaklar ve enerjinin daha iyi yönetiminin sağlanması, kentlerin toplumsal olarak daha kapsayıcı, erişilebilir ve eşitlikçi olmasının sağlanması, ayrımcılığın ve güvensiz konut koşullarının ortadan kaldırılması, doğal veya insan kaynaklı krizler ve afetlere karşı koyabilecek kentler geliştirilmesi, herkes için ekonomik, eğitimsel ve yaratıcı olanakların geliştirilmesi tüm bireyler için ve sıhhi koşulların sağlanması da önemlidir.
     Severoğlu, mimarların bu konu ve sorunların çözümünde büyük sorumlulukları olduğuna dikkati çekerek, Sürdürülebilir ekolojik kentler başlığı altında 01 Ekim Pazartesi günü saat 17.30da Gaziantep Ticaret Odası (GTO) meclis salonunda düzenleyecekleri konferansta Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbeyin de bilgi vereceği ifade etti.
     Severoğlu, etkinlikler kapsamında 06 Ekim Cumartesi günü saat 18.00de de GTO Meclis Salonunda Ekümenopolis, Ucu Olmayan Şehir filminin gösteriminin yapılacağını kaydetti.
    
     Muhabir: Orhan Çiçek
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Dünya Mimarlık Günü etkinlikleri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER