Dünya Ormancılık Günü ve Ağaç Bayramı

Dünya Ormancılık Günü ve Ağaç Bayramı -Trabzon Valisi Kızılcık: Geleceğe daha yaşanabilir bir dünya bırakılması için herkes çevreye karşı duyarlı olmalı


TRABZON (A.A) - Trabzon Valisi Recep Kızılcık, geleceğe daha yaşanabilir bir dünya bırakılması için herkesin çevreye karşı duyarlı olması gerektiğini söyledi.
     Dünya Ormancılık Günü ve Ağaç Bayramı dolayısıyla Trabzon Mimar Sinan Ortaokulu bahçesinde fidan dikme etkinliği yapıldı.
     Etkinliğe, Vali Kızılcıkın yanı sıra İl Jandarma Komutanı Albay Turgay Aras, Emniyet Müdürü Ertan Yavaş, Orman Bölge Müdürü Mustafa Gediklili, Milli Eğitim Müdürü Tamer Kırbaç, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ve öğrenciler katıldı.
     Vali Kızılcık, geleceğe daha yaşanabilir bir dünya bırakılması için herkesin çevreye karşı duyarlı olması gerektiğini vurgulayarak, Orman ve su ayrılamaz ikilidir. Biz de insan olarak onlardan ayrılamayız. Yaşamın temel ihtiyaçlarından biri sudur. Ormanın oluşması için de ağacın temel ihtiyaçlarından biri yine sudur. Bizler bu anlamda vatandaşlarımızın, özellikle de siz değerli öğrencilerimizin duyarlılığının daha üst noktaya taşınması ve yarınlarımızın daha yaşanılabilir olması için bu günleri birer bayram olarak kutluyoruz dedi.
     Öğrencilere seslenen Vali Kızılcık, şunları söyledi:
     Ağacın temeli nasıl fidan ise sizler de insanlığın tazecik fidanlarısınız. Sizlerin en iyi şekilde yetişmesi için bu ve benzeri günler organize ediliyor. Nasıl fidan su ile beslenir, güneş ile aydınlanır ve neticede olgun büyük bir ağaç ve tamamında bir orman ortaya çıkıyorsa sizler de insanlığın sevgisi ile en güzel şekilde yetiştirileceksiniz. Ulu Önder Atatürkün gösterdiği hedeflere ulaşmamız için bu çok önemlidir.
     Programda öğrenciler, Orman Sevgisi konulu gösteri sundu.
    
     Muhabir: Asena Akçay
     Yayıncı: Murat Kaban
<< Önceki Haber Dünya Ormancılık Günü ve Ağaç Bayramı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER