Dünya Paramedik Günü

Dünya Paramedik Günü -Etkinlikler kapsamında Milastaki sağlık meslek lisesi öğrencilerine seminer verildi


MUĞLA (A.A) - Muğla Sağlık Müdürlüğü, 22 Aralık Dünya Paramedik Günü etkinlikleri kapsamında Milastaki sağlık meslek lisesi öğrencilerine seminer verdi.
     AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, 22 Aralık Dünya Paramedik Günü etkinlikleri kapsamında Milastaki Gürel Lök Sağlık Meslek Lisesi öğrencilerine, Milas Ticaret ve Sanayi Odası konferans salonunda seminer verildi.
     Seminerde konuşmacı olarak İl Sağlık Müdürü Dr. Cihan Tekin, Muğla 112 Acil Sağlık Hizmetleri ve İl Ambulans Servisi Başhekimi Dr. Emine Önsoy, Başhekim Yardımcısı Paramedik Serkan Atilla, Paramedik Derneği Akdeniz Bölge Koordinatörü Sinan Nural yer aldı.
     Seminerde konuşan İl Sağlık Müdürü Cihan Tekin, sağlık meslek lisesi öğrencilerinin mezun olduktan sonra iş sahalarına daha kolay ulaşabildiklerini belirterek, Sizler mezun olduktan sonra bizlerle çalışacaksınız. Mesleğinizde insanların hayatını kurtarıyoruz, ancak sizlerin de can güvenliği önemli. Olay yerlerine gittiğinizde kendi can güvenliğinize dikkat etmelisiniz dedi. Tekin, il genelinde 41 adet 112 acil istasyonu bulunduğunu, burada 41 paramediğin görev yaptığını söyledi.
     Muğla 112 Acil Sağlık Hizmetleri ve İl Ambulans Servisi Başhekimi Dr. Emine Önsoy da acil vakalarda olay yeri güvenlik önlemleri ve triaj değerlendirmelerinin son derece önemli olduğunu aktardı.
     Muğla 112 Acil Sağlık Hizmetleri ve İl Ambulans Servisi Başhekim Yardımcısı Paramedik Serkan Atilla, olay yerinde karşılaşılan zorluklar ve zorluklarla mücadele etme yöntemlerine ilişkin bilgi verdi.
     Seminer konuşmalarının ardından öğrencilere Milas İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından hazırlanan tanıtım broşürleri dağıtıldı.
     Seminer kapsamında paramedik görevlileri öğrencilere bir ambulansta yer alan cihazlar ve cihazların kullanım alanlarına ilişkin bilgi verdi.
    
     Muhabir: Mutlu Hazer
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Dünya Paramedik Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER