Dünya sanatçıları barış mesajını İzmirden iletecek

Dünya sanatçıları barış mesajını İzmirden iletecek -Bu yıl 1-5 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek 2. Uluslararası İzmir Sanat Bienalinde 54 ülkeden yüzlerce sanatçı dünyaya barış mesajı verecek -Bienal Genel Direktörü Uğurtan:


İZMİR (A.A) - Efsun Yılmaz - İzmirli sanatçıların oluşturduğu Su Grubu tarafından bu yıl 1-5 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek 2. Uluslararası İzmir Sanat Bienalinde 54 ülkeden yüzlerce sanatçı dünyaya barış mesajını iletecek.
     Su Grubu üyesi ve Bienal Genel Direktörü Ressam Seba Uğurtan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sanatçıların oluşturduğu Su Grubunun sanatın tedavi edici gücünü hastanelere özgün eserler hediye ederek kullandıklarını, tanıtıcı gücünü ise kentte çeşitli etkinlikler gerçekleştirerek hayata geçirdiklerini belirtti.
     İzmiri tanıtmak için 2011 yılında 1. Uluslararası İzmir Sanat Bienalini düzenlediklerini ifade eden Uğurtan, Floransa Bienali Bilimsel Komitesinde ilk görev aldığım zaman, aynı organizasyonu İzmirde de düzenleme fikri doğdu. Yabancı sanatçıları ülkemize çağırdım. İzmire geleceklerini söylediler ve bundan 2 yıl önce de geldiler dedi.
     Türk sanatçılarının gönül birliğini ilk bienalde uluslararası sanat dünyasına kanıtladıklarını söyleyen Seba Uğurtan, şöyle konuştu:
     Yoksulluklara ve olumsuzluklara karşın büyük mücadele vererek organizasyonu yaptık. 54 ülkeden 550 sanatçı geldi. İzmir Büyükşehir Belediyesinin desteği ve 60 sanatçının katkısıyla paneller düzenlendi, ödüller hazırlandı, kataloglar bastırıldı. Sanatçılar dünyadaki en vahim durumları ilk anlayanlardır. Bugün dünyanın en önemli sorununun da silahlar ve savaşlar olduğu su götürmez bir gerçektir. Sınırlar ötesi yaşamanın zorluğunu Suriyeli bir sanatçı tablosuyla ilk bienalde anlatmıştı. Bugün Suriye kaynıyor. O bienalde sanatçıların dile getirdikleri kamuoyuna daha iyi anlatılsaydı bugün belki Suriyede kanayan bir yara olmayacaktı.
    
     -Binealin ana teması barış olacak-
    
     Seba Uğurtan sanatçıların dil, din, ırk ve mezhep gözetmeksizin savaşa karşı kenetlenerek dünyaya barış mesajı verebilecek güçte olduğunu söyledi.
     İzmirdeki 2. Uluslararası Sanat Bienalinin ana temasının barış olacağını belirten Uğurtan, Sanatçılar, birbirine omuz verir ve dostluk mesajını dünyaya aktarırlar. Savaş, dünyanın kanayan yarası haline geldi. Yabancı sanatçıların katılacağı bienal kavgasız, gürültüsüz bir dünya için yapılması gerekenleri anlatacak. 54 ülkenin sanatçıları, akademik personeli İzmire gelecek ve buradan dünyaya barış mesajı iletecek diye konuştu.
     Bienalin İzmire ve EXPO 2020 adaylığına büyük katkı sağlayacağını da aktaran Uğurtan, Mayıs ayının ilk günlerinde düzenlenecek böylesine önemli bir organizasyonun tüm programının maddi imkansızlıklar nedeniyle henüz kesinleşmediğini ifade etti.
     Uluslararası üne sahip sanatçıların da katılacağı büyük organizasyonun başarıyla gerçekleştirilmesi için desteğe ihtiyaç duyduklarını dile getiren Bienal Genel Direktörü Ressam Seba Uğurtan, Bizim Su Grubu olarak görevimiz, yabancı sanatçıları ülkemize, İzmire getirmektir. Organizasyonda yapılacak her faaliyet, bize verilen desteğin büyüklüğü ile yakından ilgili olacaktır dedi.
    
     Yayıncı: Nevbahar Kabaklı
<< Önceki Haber Dünya sanatçıları barış mesajını İzmirden iletecek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER