Dünya Turizm Günü

Dünya Turizm Günü -Ordu Valisi Düzgün: Turizm odaklı gelişme hedefi doğrultusunda son yıllarda ilimizde turizm altyapısını geliştirmek amacıyla önemli çalışmalar başlattık


ORDU (A.A) - Ordu Valisi Orhan Düzgün, turizm odaklı gelişme hedefi doğrultusunda son yıllarda kentte turizm altyapısını geliştirmek amacıyla önemli çalışmalar başlattıklarını bildirdi.
     Vali Düzgün, Dünya Turizm Günü nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada, turizm alanında il genelinde yapılan çalışmalarla ilgili bilgi verdi.
     Turizmin dünyada hızla gelişen ve büyüyen bir sektör olduğunu ifade eden Vali Düzgün, Yeşille mavinin kucaklaştığı, eşsiz ve bakir doğal güzelliklere, zengin kültür ve tabiat varlıklarına sahip olan Ordu ili, yüksek bir turizm potansiyeline sahiptir. Ancak bu potansiyelin, bacasız sanayi olarak nitelendirilen ve şehirlerin gelişimine çok önemli katkılar sağlayan turizm için değerlendirilmesi gerekiyordu. Orduda turizm odaklı gelişme hedefi doğrultusunda, kentte son yıllarda turizm altyapısını geliştirmek amacıyla önemli çalışmalar başlattık dedi.
     Öncelikli olarak yerel ve marka otellerin Orduda açılması için gerekli rehberlikleri yaparak, Bakanlık belgeli konaklama kapasitesini yüzde 50 oranında artırdıklarını ifade eden Düzgün, Ordu Turizm Altyapı Hizmet Birliği tarafından, turizm işletmelerinde çalışan personellerin daha nitelikli ve vasıflı hale getirilmesi, Ordunun tarihi ve turistik mekanlarına yapılacak turlar için güzergah belirlenmesi ve tabelalandırma çalışmaları olmak üzere bir çok alanda projeler hazırlandığını ve uygulanmaya devam edildiğini kaydetti.
     Vali Düzgün ayrıca Ordudaki tarihi eserlerin restorasyonu, sokak sağlıklaştırması çalışmaları, Kurul Kalesi ve Fatsa Cıngırt Kayasında arkeolojik kazı çalışmaları ile kültür varlıklarını korumaya ve gün yüzüne çıkarmaya yönelik çalışmalar da yaptıklarını belirtti.
    
     Muhabir: Gökhan Gücüklüoğlu
     Yayıncı: Dilek Sezen
<< Önceki Haber Dünya Turizm Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER