Dünya Yaşlılar Günü

Dünya Yaşlılar Günü -BEÜ Rektörü Prof. Dr. Özer: -Toplumumuzun bilgi birikimi bakımından en deneyimli kesimini oluşturan yaşlılar, her durumda saygı ve hürmet duygularıyla karşılanmalıdır


ZONGULDAK (A.A) - Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, toplumun bilgi birikimi bakımından en deneyimli kesimini oluşturan yaşlıların, her durumda saygı ve hürmet duygularıyla karşılanması gerektiğini bildirdi.
     Prof. Dr. Özer, 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, yaşları ne olursa olsun tüm insanların zamanın yıpratıcı etkisine maruz kaldığını belirtti.
     Yaşı ilerleyen bireylerin toplumun dışına itilen, gözden uzak tutulan kişiler olmaması gerektiğini anlatan Rektör Özer, şunları kaydetti:
     Toplumumuzun bilgi birikimi bakımından en deneyimli kesimini oluşturan yaşlılar, her durumda saygı ve hürmet duygularıyla karşılanmalıdırlar. Toplumumuzun örf ve adetlerini, kültür hazinelerini uhdelerinde barındıran yaşlılarımız, hayat anlayışlarından, bilgi birikimlerinden istifade edilen birer bilge insan olarak değerlendirilmelidir. Bu sayede edinimler, yaşanmışlıklar toplumumuzun ortak aklını, kültür iklimini ve duygu dünyasını şekillendirme imkanı sağlayacaktır. Toplumumuzun en önemli özelliklerinden biri büyüklere saygı ve ihtimam gösterilmesi olduğu gerçeğini unutmamalıyız. Büyüklerimizin yaşlılık günlerini hayatlarının en verimli dönemleri olarak geçirebilmelerini diliyorum.
    
     Muhabir: Erdinç Aksoy
     Yayıncı: Berin Alpaslan
<< Önceki Haber Dünya Yaşlılar Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER