Dünya Yürüyüş Günü

Dünya Yürüyüş Günü -Sağlık Bakanlığının, Dünya Yürüyüş Günü etkinlikleri kapsamında, İzmirdeki alışveriş merkezlerindeki yürüyen merdivenler 15 dakika durduruldu


İZMİR (A.A) - Sağlık Bakanlığının, Dünya Yürüyüş Günü etkinlikleri kapsamında, İzmirdeki alışveriş merkezlerindeki (AVM) yürüyen merdivenler, 15 dakika durduruldu.
     İzmirde yürüyen merdiveni bulunan alışveriş merkezleri, Sağlık Bakanlığının Obezite ile Mücadele kampanyası çerçevesinde yaptığı çağrıya uyarak yürüyen merdivenlerini saat 13.00te durdurdu.
     Alışveriş merkezlerine gelen vatandaşlardan bazıları üst katlara çıkmak için merdivenleri kullanırken, bazıları da asansörleri tercih etti. Yürüyen merdivenler, 15 dakika sonra tekrar çalıştırıldı.
    
     -Arızalı olduğunu düşündük-
    
     Optimum AVMye alışverişe gelen Tayfur Teoman (53), yürüyen merdivenin arızalı olduğunu düşündüğünü, daha sonra yetkililerin durumu anlattığını belirtti. Teoman, uygulamanın çok olumlu olduğunu kaydetti.
     Öğretmen Meltem Düzer ise uygulamanın farkındalık oluşturmak adına çok olumlu olduğunu belirterek, Az yürüyorum. Bugünden sonra algım değişebilir. Uygulama fena olmadı dedi.
     Ev hanımı Ümit Akgün de Güzel bir uygulama. Hiç olmazsa mecburiyetten yürüyoruz diye konuştu.
    
     Muhabir: Gülcan Kaplan / Ramazan Ercan
     Yayıncı: Şükran Yücel
<< Önceki Haber Dünya Yürüyüş Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER