Düzcede lisanslı depoculuk başlıyor

Düzcede lisanslı depoculuk başlıyor -Düzce Ticaret Borsası Başkanı Karslıoğlu: Düzcede lisanslı depoculuk faaliyetleri bu sezon başlıyor


DÜZCE (A.A) - Düzce Ticaret Borsası Başkanı Nurettin Karslıoğlu, Düzcede lisanslı depoculuk faaliyetlerinin bu sezon başlayacağını bildirdi.
     Karslıoğlu, yaptığı açıklamada, lisanslı depoculuk faaliyetlerinin Türkiyede ilk kez Ünye ve Düzcede başlayacağını anımsatarak, Düzcede lisanslı depoculuk faaliyetleri bu sezon başlıyor. Uzun zamandan beri gündemde olan uygulama, fındıkta ilk adımı bu sezon atmış olacak dedi.
     Karadeniz basınında lisanslı depoculuğun sadece Orduda başlayacağına yönelik haberlerin yer aldığına dikkati çeken Karslıoğlu, Bu tür haberler son derece yanlıştır. Bu faaliyet öncelikle Düzcede ve Ordunun Ünye ilçesinde olmak üzere iki noktada başlayacak, talep görmesi durumunda ise diğer illerde faaliyete geçecek. Laboratuvar şirketiyle ilgili Bakanlıkta yetkili sınıflandırıcı lisansı alma yetkisi için gerekli müracaatları yaptık. Borsamız gerekli hizmeti ve desteği vermeye başlamıştır ifadelerini kullandı.
     Lisanslı depoculuğun üreticilere ve sanayicilere yönelik bazı avantajlarının olduğuna işaret eden Karslıoğlu, şöyle konuştu:
     Üreticilerimiz güvenli, sigortalı ve sağlıklı depo, ürün senedine karşılık bankalardan kredi kullanma imkanı, kalitenin yetkili sınıflandırıcı tarafından belirlenmesi, alım satım işlemleri, ürün senedi üzerinden nakliye giderlerinin azalması ve zirai spotaj vergisinden muaf olma gibi avantajlara sahip oluyor. Sanayiciler açısından da ciddi imkanlar sağlıyor.
    
     -Fındık rekoltesi-
    
     Karslıoğlu, Türkiye genelinde 700 bin ton civarında rekolte beklediklerini ifade ederek, üreticilerin ürünlerini piyasanın ihtiyacına göre sürmesi tavsiyesinde bulundu.
     Fındıkta 3 yıllık alan bazlı gelir desteğinin sona erdiğini anımsatan Karslıoğlu, Fındık, serbest piyasada işlem gördüğü 3 yıl içerisinde fiyat sıkıntısı yaşamadı. Fakat ilgili kurumların bu konudaki çalışmalarını en kısa süre içerisinde tamamlayıp kamuoyu ile paylaşması gerekiyor dedi.
     Karslıoğlu, fındığın kalitesinin arttırılması amacıyla Düzcede kurutma merkezleri kurulduğunu bildirerek, halktan gelecek talebe göre kurutma merkezlerini yaygınlaştırmayı hedeflediklerini bildirdi.
    
     Muhabir: Onur Orhan / Ömer Ürer
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Düzcede lisanslı depoculuk başlıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER