Düzceden kısa kısa

Düzceden kısa kısa -DÜde Bizi Rahat Bırakın fotoğraf sergisi


DÜZCE (A.A) - Düzce Üniversitesinde (DÜ) Irak savaşının 10ncu yıl dönümünü anlatan Bizi Rahat Bırakın temalı savaş karşıtı fotoğraf sergisi sergisi düzenlendi.
     Fotoğraf sanatçısı Niko Guidonun fotoğraf çalışmalarının yer aldığı sergide, Ürdüne giderek plastik cerrahi ameliyatları geçirmiş Iraklıların portre çektiği fotoğraflar ve fotoğrafı çekilen her Iraklının 5 dakikalık ses kaydından oluşuyor.
     Sergi, bir hafta süreyle açık kalacak.
    
     -Sosyal Bilimler MYO Müdüründen Belediye Başkanına ziyaret-
    
     Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokul Müdürü Yardımcısı Doç. Dr. Alaettin İmamoğlu, Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayramı ziyaret etti.
     Ziyarette, Serbest Mali Müşavirlik Mesleğinin bugünkü durumu, sorunları ve geleceği ile ilgili konuşan İmamoğlu, Teşvik Yasası ile Düzcenin kazanımlarının neler olabileceği üzerine de Bayramla görüşlerini paylaştı.
     İmamoğlu, ziyaret sonunda Vergi Teşvik Tedbirlerinin, Yatırım ve İstihdam Açısından, Geri Kalmış Bölgelerin Kalkınmasındaki Rolü, Düzce Uygulaması ve Sonuçları isimli proje kitapçığını Bayrama hediye etti.
    
     -Gölyaka MYOda Organ Bağışı konferansı-
    
     Düzce Üniversitesi (DÜ) Gölyaka Meslek Yüksekokulunda, Organ Bağışı konulu konferans düzenlendi.
     Meslek Yüksekolu eğitim salonunda düzenlenen konferansta, Eğitim ve Araştırma Hastanesi Organ Bağış Koordinatör Hemşireleri Arzu Ekinci ve Feriha Kütük, organ bağışında kimlerin bulunabileceği konularında öğrencileri bilgilendirdi.
     Konferansta konuşan Ekici, 18 yaşından büyük, akli dengesi yerinde olan herkesin organ bağışında bulunabileceğini belirterek, Organ bağışı, tıbben yaşamı sona erdikten sonra doku ve organların başka hastaların tedavisi için kullanılmasına izin verilmesidir dedi.
     Kütük ise organ bağışında bulunmak isteyenlerin, Sağlık İl Müdürlüklerine, hastanelere, emniyet müdürlüklerine, organ bağışı ile ilgilenen dernek ve vakıflara bağış yapmak için başvurabileceklerini söyledi.
     Konuşmaların ardından organ bağışında gönüllü olduklarını belirten formları doldurup bağış kartlarını aldılar.
    
     Muhabir: Barış Zengin / Ömer Ürer
     Yayıncı: Atakan Çelik
<< Önceki Haber Düzceden kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER