Düzce Baro Başkanı Dilber:

Düzce Baro Başkanı Dilber: -Kanunların verdiği hak ve yetkiler çerçevesinde adaletin sağlanması için çalışan avukatlar, bireyin yargı içindeki sesi ve temsilcisidir


DÜZCE (A.A) - Düzce Baro Başkanı Ali Dilber, kanunların verdiği hak ve yetkiler çerçevesinde adaletin sağlanması için çalışan avukatların bireylerin yargıdaki sesi ve temsilcisi olduğunu bildirdi.
     Dilber, yaptığı yazılı açıklamada, Bursa Barosu üyesi Gülsevim Baysala müvekkili olan kurumun borçlusunun gerçekleştirdiği saldırıyı kınadı.
     Avukatların hakim ve savcılar kadar yargılama faaliyetinin içinde olduğunu vurgulayan Dilber, şunları kaydetti:
     Kanunların verdiği hak ve yetkiler çerçevesinde adaletin sağlanması için çalışan avukatlar, bireyin yargı içindeki sesi ve temsilcisidir. Avukatlar, hakkın sağlanması, korunması veya hakim olması yönündeki faaliyetleri ile müvekkillerinin hukuk dünyasındaki konumlarını sağlamlaştırmak, haklılıklarını tespit etmek, haklarını almak anlamında faaliyet gösterirler. Dolayısıyla avukatların, müvekkilinin haklarını korumak ve sağlamaktan başka amaçları olmamıştır.
     Meslektaşımız Avukat Gülsevim Baysalın müvekkilinin kim olduğunun da önemi yoktur. Önemli olan, saldırıda bulunan kişinin kendi haklarını korumak adına başvuracağı yolları denemeden, şiddete başvurmuş olması, yaptığını haklı ve üstün bir değermiş gibi görmesidir. Bu tehlikeli bir yaklaşım olduğu kadar, kabul edilemez bir bakış açısıdır. Kendi hakkını veya haksızlığını üstün değer, tek değer veya öncelikli gören anlayışla mücadele sadece avukatların değil, bütün halkımızın görevidir. Avukatlar, hep hakkın peşinden gitmiştir. Saldırıyı kınar, meslektaşımıza sağlık dileriz.
    
     Muhabir: Onur Orhan
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Düzce Baro Başkanı Dilber: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER