Düzce Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı

Düzce Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Yılmaz: -Kış lastiği kullanmayan araç sahiplerine 500 lira idari para cezası verilecek


DÜZCE (A.A) - Düzce Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Yavuz Yılmaz, kış lastiği kullanmayan araç sahiplerine 500 lira idari para cezası verileceğini belirtti.
     Yılmaz, yeni yasa gereği, kış lastiği kullanımının zorunlu olduğunu hatırlatarak, yürürlüğe giren yasa gereği aracına kış lastiği takmayan sürücülere idari para cezası verileceğini bildirdi.
     Yeni uygulama uygulamasının kaza riskini düşüreceğini vurgulayan Yılmaz, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığınca hazırlanan yönetmelik, 12 Kasım tarihinde yürürlüğe girdi. Kış lastiği kullanmayan araç sahiplerine 500 lira idari para cezası verilecek şeklinde konuştu.
     Yılmaz, ayrıca araçların bilinen azami uzunluk ve genişliklerinin en fazla yüzde 2si kadar fazla olabileceği esasının getirildiğini, buna göre Römork ve Yarı Römork türündeki araçların genişlikleri ve uzunlukları da tolerans dahiline alındığını bildirdi.
    
     Muhabir: Ömer Ürer
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Düzce Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER