Düzce Üniversitesi öğrencilerinden Eskişehir Orman Fidanlığına

Düzce Üniversitesi öğrencilerinden Eskişehir Orman Fidanlığına ziyaret


ESKİŞEHİR (A.A) - Düzce Üniversitesi Orman Fakültesi öğrencileri, Eskişehir Orman Fidanlığını ziyaret etti.
     Eskişehir Orman Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, 40 öğrenci ve 3 öğretin üyesinden oluşan kafile, fidanlıktaki çalışmaları yerinde gördü. Öğrencilere fidan üretimini Müdür Yardımcısı Ender Tuncer anlattı.
     Daha sonra Orman Toprakları ve Ekolojileri Araştırma Enstitüsüne geçildi. Burada da Enstitü Müdürü Dr. Teoman Güner toprak, bitki ve su analizlerinin nasıl yapıldığı hakkında bilgiler aktardı.
     Gezinin bir bölümüne katılan Orman Bölge Müdürü Nadir Sarıkaya da Eskişehirde bulunan fidanlığın, bu işle uğraşanlar ve öğrenciler için adeta bir okul olduğunu ifade ederek, 200 türde milyonlarca fidan üretiyoruz. Bilimsel araştırmalarımızın sonuçlarını ve tecrübe birikimimizi herkesle paylaşmaya hazırız dedi.
     Doç. Dr. Oktay Yıldız başkanlığındaki kafile daha sonra parklardaki peyzaj çalışmalarını, Odunpazarı Evlerini ve şehir merkezini gezerek ilimizden ayrıldı.
     Öte yandan, Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğünden Bölge Müdür Yardımcısı Nizamettin Ören ve Gökçebey Fidanlık Müdürü Ayhan Arat ile yardımcısı İlker Alptekin de Orman Fidanlığında teknik bir gezi yaptı.
    
     Muhabir: Sinan Balcıkoca
     Yayıncı: Deniz Açık
<< Önceki Haber Düzce Üniversitesi öğrencilerinden Eskişehir Orman... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER