Düziçinde Ahilik Haftası kutlamaları

Düziçinde Ahilik Haftası kutlamaları


OSMANİYE (A.A) - Ahilik Haftası nedeniyle Düziçinde kutlama programı düzenlendi.
     Düziçi Meydan Parkta yapılan kutlama programında saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından şehitler için Kuran-ı Kerim okundu.
     Osmaniye Belediyesi Mehteran Takımının gösterisinin ardından Osmaniye Esnaf ve Sanatkarlar Birliği Başkanı Mehmet Çapar, Türk milleti olarak, terör nedeniyle çok meşakkatli günler geçirdiklerini belirterek, Birlik ve beraber olduğumuz müddetçe her şeyin üstesinden geleceğimize Allahın izniyle inancım tamdır. Türk esnaf ve sanatkarlarının öncüsü Anadolu alperenlerinden Ahi-Evranı Veli Hazretlerinin, adı toplumsal barışın sağlanmasının temeli olan ahilik felsefesinin tanıtılması için buradayız. Ahi-Evran-ı Veli aynı zamanda 32 meslek dalının piridir dedi.
     Ahilik kültürü ve felsefesinin toplumsal yaşamın paydası olan insanı esas aldığını ve insanlar arasındaki ticari ve toplumsal ilişkilerde dürüstlük ve güvenilirliği arttırdığını ifade eden Çapar, Ahilik kültürünün Anadolu topraklarında gelişip yaygınlaşmasında birinci derecede rol almış değerli bir Türk büyüğüdür. O esnafın piri aynı zamanda Anadolunun Türk yurdu olmasında büyük emek vermiş manevi bir mihmandardır dedi.
     Bu yıl Osmaniyede İl Ahisi seçilen esnaf Mehmet Çolakkadı, ahilik kaftanını giyerek Mehmet Çaparın elinden plaket aldı. .
     Aşıkların Ahilik atışmasının ardından, geleneksel pilav dağıtımı ile program sona erdi.
     Programa Düziçi Kaymakamı Nevzat Şengök, Düziçi Belediye Başkanı Ökkeş Namlı, Ellek Belediye Başkanı İshak Yeşildemir, Böcekli Belediye Başkanı Hacı Ahmet Okur, Osmaniye Sanayi ve Teknoloji Müdür Vekili Gülhan Kaplan, Osmaniye İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Tabur, Osmaniye Ticaret Odası Başkanı Sait Çenet ile ve davetliler katıldı.
    
     Muhabir: Mustafa Demirbaş / Mutlu Bozdağ
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber Düziçinde Ahilik Haftası kutlamaları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER