Düziçinde avukatlara saldırıya kınama

Düziçinde avukatlara saldırıya kınama


OSMANİYE (A.A) - Düziçinde görev yapan avukatlara yönelik saldırılar bir grup avukat tarafından kınandı.
     Düziçi Adliyesi önünde aralarında Osmaniye Baro Başkanı Hamza Torun da bulunduğu bir grup avukat basın açıklaması yaparak arkadaşlarına yönelik yapılan saldırıları kınadı.
     Avukat Mukaddes Topal Sert, son dönemde Osmaniyede görev yapan avukatlara karşı saldırılarda büyük artış olduğunu belirterek, 5 Aralıkta ilçemizde 2 meslektaşımıza karşı mesleki faaliyetleri nedeniyle yapılmış olan saldırıyı lanetle kınıyoruz. Avukatlık Kanununun 57. maddesi gereğince görevi sırasında ve yaptığı görevden dolayı avukata karşı işlenen suçlar hakkında, bu suçların hakimlere karşı işlenmesine ilişkin hükümler uygulanır. Meslektaşlarımıza yönelik saldırıyı düzenleyenlerin en ağır cezayla cezalandırılması hususunda baromuz gerekli çalışmayı ve müdahaleyi yapacaktır dedi.
     Meslektaşlarına görevleri nedeniyle yapılan saldırıları onların şahsına karşı değil, avukatlık mesleğine yapılmış olan bir saldırı olarak kabul ettiklerini ifade eden Sert, Daha da ötesi bu saldırı yargının savunma temelini oluşturan meslektaşlarımızın şahsında toplumumuzun tümüne yapılmış bir saldırıdır. Savunmayı temsil eden meslektaşlarımıza yapılan saldırının altında yatan neden, bütün yargı sisteminin çalışmasını engellemektir. Yargının ve adaletin hiçbir güç tarafından engellenemeyeceğini, yapılanın kimsenin yanına kar kalmayacağını tüm kamuoyuna saygıyla bildiririz diye konuştu.
     Sert, olaylara ilişkin yapılan soruşturmanın sona erdiğini ve Düziçi Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından saldırıları gerçekleştiren kişiler hakkında toplam 26 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldığını da sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Mustafa Demirbaş / Mutlu Bozdağ
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber Düziçinde avukatlara saldırıya kınama Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER